Gyermekszínjátszó találkozó

2024.04.27. 12:41

Tehetséges színészpalánták léptek az Ifjúsági Otthon színpadára Kecskeméten – galériával

A Magyar Drámapedagógiai Társaság a megyei és fővárosi partner szervezetekkel, intézményekkel együttműködve 2024-ben is meghirdette a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót, melyet Bács-Kiskun vármegyében ezúttal is a kecskeméti Ifjúsági Otthonban tartottak április 26-án, immár 33. alkalommal.

Orosz Fanni Flóra

A gyermekszínjátszás az egyik legkreatívabb tevékenység, amely a gyermek személyiségét komplex módon fejleszti, közösséget teremt, és megtapasztaltatja a közös alkotómunka örömét. 

Kecskeméti fiatalok léptek fel
Fotó: Bús Csaba

A gyermekszínjátszó csoportok közösségi tevékenysége a szociális fejlődést, a személyiség érését, a társadalomban betöltött szerep elsajátításának kreatív formáit teszi lehetővé. A gyermekszínjátszás célja a kulturált, kreatív, rugalmas, empatikus és értékes megnyilvánulásokra képes gyermekek nevelése, akik a gyermekszínjátszás adta élmények segítségével kiteljesedhetnek, az értékközpontú, erőszakmentes és toleráns társadalom létrehozásában fontos szerepet vállalhatnak – fogalmazza meg fő célját a találkozó.

Az idei Bács-Kiskun vármegyei találkozó különlegessége, hogy kizárólag kecskeméti csoportok léptek színpadra, sokan közülük jól ismerik egymást. A délelőtt folyamán 12 előadást tekinthetett meg a kicsikből és nagyokból álló közönség, a tapsvihar pedig egyetlen bemutató után sem maradhatott el. A fellépő gyerekek izgalmát zenés jégtörő játékkal oldották, ahol a közös éneklés azonnal megtette hatását. A színpadra lépés pillanatában jelentkező egészséges izgalom néhány másodperc alatt önfeledt mosollyá szelídült, a fiatal tehetségek teljesen átélték szerepüket. A csoportok többek között a Vásárhelyi Pál Általános Iskolából, a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskolából, a Református Általános Iskolából vagy a Csillagbölcső Waldorf Általános Iskolából érkeztek. 

A szülőkön, pedagógusokon és diáktársakon kívül idén is helyet foglaltak szakmai vendégek is: Fekete Anikó drámapedagógus, kreatív-zene tanár és Körömi Gábor drámapedagógus, a Magyar Drámapedagógiai Társaság alelnöke is részesei lehettek a színházi délelőttnek. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában