Fórum

2024.05.09. 18:28

A török delegáció látogatása lehetőséget kínál a piacuk felé történő nyitásra

Török üzleti delegáció látogatott csütörtök délelőtt a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara kecskeméti székházába. Az üzleti találkozó lehetőséget nyújtott arra, hogy a térségbeli vállalkozások személyesen találkozhassanak Törökország egyik legfejlettebb térségének – Kocaeli – üzletasszonyaival, és tájékozódjanak az együttműködés lehetőségeiről.

Barta Zsolt

A törökországi Kocaeli Kereskedelmi Kamara és a Bács-Kiskun Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara (BKMKIK) együttműködésének eredményeként érkezett Kecskemétre a török delegáció. Egy tavalyi látogatást viszonoztak így a vendégek. Az üzleti találkozó kiváló lehetőséget kínált a térségbeli vállalkozásoknak a kapcsolatfelvételre, illetve a török piacra jutásra. 

török, vállalkozó, fórum, Kecskemét
Nurcan Babalık, a török árutőzsdék és kamarák szövetségének női vállalkozói tanácsa elnöke mutatta be a térségük gazdasági lehetőségeit
Fotó: Barta Zsolt

A török küldöttséget – aminek többsége női üzletasszonyokból állt – Nurcan Babalık, a török árutőzsdék és kamarák szövetségének női vállalkozói tanácsának elnöke vezette. A vármegyei kamara pedig olyan magyar cégvezetőket hívott meg, akik az alumínium- és a bútorgyártás, a számítástechnikai tevékenység, a weblap-tervezés és -üzemeltetés, a fémmegmunkálás, a szerszámgép-gyártás, a gépjárműalkatrész kis- és nagykereskedelem, a lakó- és nem lakóépület építése, kivitelezése, az építőmesteri munkák, az útépítés, az ékszer-kiskereskedelem, a gépjárműipar, az oktatás, valamint az üzemanyag-kereskedelem területén tevékenykednek. A rendezvény keretében ugyanis lehetőség nyílt úgynevezett B2B találkozóra. Mint ismert, Törökország Európa egyik jelentős gazdasága, a kétoldalú kereskedelmi forgalom volumene tavaly – 18 százalékos növekedést produkált – 4,3 milliárd dollár volt.

Gaál József a BKMKIK elnöke köszöntötte, majd ismertette a török női üzletasszonyok előtt a vármegye gazdasági életét
Fotó: Barta Zsolt

A vendégeket Gaál József, a BKMKIK elnöke üdvözölte, majd felvázolta Bács- Kiskun gazdasági helyzetét. Hangsúlyozta, hogy kiemelkedő szerepe van a gépgyártásnak, illetve az ahhoz kapcsolódó iparágaknak. Ezt követően Csatos Erika, alapító-tulajdonos, vezető pénzügyi mentor, az Álomjövő Tanácsadó iroda vezetője a magyar vállalkozónők helyéről és szerepéről adott tájékoztatást a török delegáció számára, aminek többségét nők alkották. 

Majd Nurcan Babalık, a török árutőzsdék és kamarák szövetségének női vállalkozói tanácsa elnöke mutatta be a szervezetük és a térségük működését. Ezt követően a magyar és a török üzletemberek B2B jellegű üzleti kapcsolatok kialakítása érdekében egy külön terembe vonultak, hogy megismerkedjenek egymás ajánlataival.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában