Összefoglaló

2024.03.27. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. március 27.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

A húsvéti bevásárlólistáról nem hiányozhatnak a csokinyulak és csokitojások. Mi alapján válasszunk? Többek között erre is választ ad Intődy Gábor, a Magyar Édességgyártók Szövetségének titkára, aki a Rádió 1 Gong Téma műsorában összegezte véleményét a témában.

skatepark, avató, Kiskunmajsa
Skateparkot avattak Kiskunmajsán
Fotó: Tapodi Kálmán

A hétvégi kiskőrösi agrárexpón a soltvadkerti Font pincészet is képviseltette magát. A cégalapítóval, Font Sándorral beszélgettünk a hazai borpiacról, a borfogyasztás változásairól.

A napokban rendezték meg Izsákon a helyi borversenyt. Ennek keretében 26 tétellel neveztek a termelők.

Hétfőn a Kalocsai Horgászegyesület kezelésében lévő Vajas csatornába Kalocsán és Dusnokon közel hetven mázsa pontyot telepítettek. Kalocsán, az egyesület Vajas-parti irodájánál délelőtt horgászok tucatjai várták, hogy Varsádról megérkezzen az a 35,8 mázsa háromnyaras ponty, amit a hagyományos húsvét előtti haltelepítés jegyében ezen a helyen engednek a Vajasba.

A Kecskeméti Járási Ügyészség rongálás bűntette, többrendbeli rongálás vétsége és garázdaság miatt vádat emelt egy kirgiz állampolgárságú férfival szemben. Az elkövető egy éjszakai italozást követően Kecskemét belvárosában hat gépjármű szélvédőjét betörte, míg egynek a visszapillantó tükrét rúgta le. A vádlott a hét autóban összesen több mint másfél millió forintot meghaladó kárt okozott.

Új sportlétesítményt avattak szerdán a Horváth István Sporttelep tőszomszédságában, ahol az extrém sportot kedvelő fiatalok birtokba vehették skateparkot.

Jórészt elkészült a Mélykúti Művelődési, Sport-és Szabadidőközpont új épülete, az utolsó simítások, valamint a folyamatos műszaki átadások zajlanak. Magyarország egyik legszebb épületkomplexumát egy többnapos rendezvénysorozat keretében tervezik átadni még idén tavasszal.

A kecskeméti Silver-ügyként elhíresült emberölési ügyben egy volt kommandós tanúskodott szerdán, aki a diszkót védő rendőröket irányította. Elmondása alapján J. István, a kidobók főnöke vádalkut kötött az ügyészséggel. Szabadulásáért cserébe Piero Pini olasz húscézár és a Silver kidobóinak ügyét adta a vádhatóságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában