Hirdetés

2024.06.07. 08:00

A gyógypedagógia áll a Bárczi Gusztáv Kollégium középpontjában

A magyar kultúra legfontosabb területeit ölelik fel azok az új kollégiumi képzések, melyek tavasszal indultak el a lakiteleki Hungarikum Ligetben, és a közelmúltban a második kollégiumi hétvégével folytatódtak­.

PR cikk

Simon Zoltán segítségével a csörgőlabda használatát ismerhették meg a kollégium résztvevői

A Bárczi Gusztáv Kollégiumban gyógypedagógiai témakörben zajlik a műhelymunka. A jelentkezők megismerkedhetnek a fejlesztőpedagógiai módszerekkel és eszközökkel, a gyógypedagógia általános orvoslásban nyújtott szerepével, illetve a terápiás lovas oktatással, de bepillantást nyerhetnek az autizmus spektrumzavarral élő diákok oktatásába is. A kollégium célja nem csupán a gyógypedagógiai ismeretek tágabb megismerése, hanem egy olyan közösség kialakítása, ahol a résztvevők­ teljes körű támogatást kapnak­ a személyes és szakmai fejlődésükhöz­.

A második kollégiumi hétvégén a résztvevők elsőként a csörgőlabdával ismerkedhettek meg a Kárpátia Rendezvényházban Simon Zoltán irányítása alatt. Másnap a lakiteleki Auti Tanodát látogatta meg a társaság, ahol az intézmény múltjával, jelenével és jövőbeli terveivel ismerkedtek, valamint Kovács Éva szakmai vezető autistatanítási módszerekről tartott színes ismertetőt.

A kollégium tagjai részt vettek Yunus Emre  szúfi költő szobrának avatásán a rokon népek panteonjában, majd pedig Mustafa Şentop, a Török Nagy Nemzetgyűlés volt elnöke előadását hallgatták meg a Kölcsey Házban.
Kiss Márton, a kollégium vezetője a lovaglás mentális és fizikai jótékony hatásairól tartott előadást, majd Nagy Dóra, a Debreceni Egyetem doktorandusza moderálásával az Életrevalók című filmet nézték meg a kollégiumi résztvevők.

A zárónapon Balajti László ismertette meg az autistaintézmények működését Magyarországon. Lehetőségekről, működésről tartott ismertetése a Tisza Vendéglő teraszán végződött egy kötetlen beszélgetéssel.
 

 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában