RB LEIPZIG

2018.01.03. 12:01

Gulácsi csapata megvette a lipcsei stadiont

Gulácsi Péter klubja, az RB Leipzig lett a lipcsei futballstadion tulajdonosa.

Leipzig's managing director Oliver Mintzlaff (L) speaking with the club's media director Florian Scholz ahead of the Champions League soccer match between FC Porto and RB Leipzig in the Estadio do Dragao in Porto, Portugal, 01 November 2017. Photo: Jan Woitas/dpa-Zentralbild/dpa

Forrás: AFP/DPA/Zentralbild

Fotó: Jan Woitas

Oliver Mintzlaff, az egyesület ügyvezető igazgatója szerdán közölte, hogy a Red Bull Arena eladása befejeződött. A szándéknyilatkozatot augusztusban írták alá a felek, majd a városi tanács októberben jóváhagyta a tulajdonosváltást. Az anyagi részleteket nem hozták nyilvánosságra.

A stadiont 116 millió euróért építették át a 2006-os világbajnokságra, az idén pedig a tervek szerint további bővítés kezdődik. A jelenlegi befogadóképesség 42 558 fő, ezt 57 ezerre kívánják emelni.

Borítókép: Oliver Mintzlaff ügyvezető igazgató beszélget Florian Scholz médiaigazgatóval a FC Porto elleni BL-találkozó előtt.

AFP PHOTO / DPA / Jan Woitas

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!