máv

2018.03.09. 18:52

Karbantartás és felújítás miatt változik a vonatok menetrendje

A Nyugati pályaudvaron felsővezeték-karbantartás, a Budapest–Baja vonalon pedig felújítás miatt változik a vonatközlekedés.

baon.hu

Március 24-én felsővezeték-karbantartást végeznek a Nyugati pályaudvaron. Emiatt számos a pályaudvart érintő vonat menetrendje, útvonala és végállomása módosul. A Budapest–Cegléd–Szolnok–Debrecen–Nyíregyháza, illetve a Budapest–Cegléd–Szeged vonalon közlekedő valamennyi InterCity vonat, illetve a lajosmizsei személyvonatok Zugló megállóhelyről indulnak és a végállomásuk is Zugló. A sebesvonatok Kőbánya-Kispestről indulnak és oda is futnak be. A zónázó vonatok összevonva közlekednek Rákosrendezői tartózkodással, majd folytatják útjukat a 70-es vonalon Szobig. A monori személyvonatok Kőbánya-Kispestig járnak, és onnan indulnak. Néhány vonat már március 23-án, illetve 25-én este és hajnalban csak Zuglóig közlekedik.

A Budapest–Pusztaszabolcs–Pécs vonalon és a csatlakozó vonalakon jelentős menetrendi változások vannak a Kelenföld–Érd felső szakaszon végzett pályafelújítás miatt. A február 26-tól életbe lépett módosítások első üteme június 15-ig, a nyári menetrendig érvényesek. A munkafázisokhoz igazodva további módosítások is lesznek a felújítás várható befejezéséig, 2019 tavaszáig.

• A Budapest–Baja viszonylaton, a teljes útvonalon vonatpótló autóbusz szállítja az utasokat a Gemenc expresszvonat helyett. Ellenkező irányban, a Baja–Budapest viszonylatú Gemenc expresszvonatok Baja és Szekszárd között személyvonatként közlekednek, onnan viszont Kelenföldig pótlóbuszok járnak az expressz helyett. A pótlóbuszok az M6-os autópályát veszik igénybe, ezzel is csökkentve az eljutási időt. Ezeket a buszokat pótjegy váltásával lehet igénybe venni.

• A pénteki közlekedési rend szerinti Sugovica Expressz nem közlekedik, az eljutást Sárbogárdig a Tettye IC, Sárbogárd–Baja között pedig személyvonat biztosítja. Vasárnaponként a Sugovica Expressz helyett pótlóbusz közlekedik a teljes útvonalon. A busz pótjegy megváltásával vehető igénybe.

• Sárbogárd–Bátaszék–Baja vonalon egyes járatok menetrendje módosul az expresszvonatok menetrendi változásai miatt.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában