Közélet

2009.07.07. 19:59

Pápicsék: három a kislány

Címkék#Kecskemét

Hármasikreknek adott életet Budapesten június 27-én a kecskeméti Pápics Ágnes.

Hraskó István

A kicsik szülei vendéglátósok, az édesanyának ez volt az első szülése. Natali, Noémi és Nikol egészségesek. A kislányok természetes megtermékenyítéssel fogantak, ami nagyon ritka eset hármasikreknél.
– Mindannyian jól vagyunk, a babák is gyorsan nőnek. Remélem, a hétvégét már otthon töltjük! – mondta el az édesanya, Pápics Ágnes. A 26 éves hölgy a Semmelweis Egyetem II. Számú Szülészeti Klinikáján hozta világra gyermekeit. – A vajúdás szombat hajnalban kezdődött, majd 9 óra 23 perckor császármetszéssel megszülettek a lányok. Nagyon gyorsan dolgozott az orvos, így gyakorlatilag egymás után, minimális időkülönbséggel jöttek világra. Natali érkezett elsőként, ő 1830 grammos és 43 centis volt születéskor. Noémi már nagyobb volt, 2140 grammos és 44 centis, míg Nikol 2090 grammos és 45 centi. Natali a súlya miatt a koraszülött osztályon, testvéreitől külön töltötte első napjait, de tegnapra már ő is elérte a 2 kilogrammot, így „átköltözhetett” a többi csecsemőhöz.
Az édesanyától megtudtuk, családjában már volt példa ikrek születésére, de ő is igencsak meglepődött, amikor az ultrahangos vizsgálatokon látta: nem egy, hanem három gyerekkel fog bővülni családjuk.
– Jól viseltem a terhességet, csak az utolsó hetek voltak megterhelőek – mondta Ágnes, aki a 26. hét után már beköltözött a kórházba.

Férjével közösen döntöttek így, miután több orvossal beszéltek, illetve más hármasikres szülők is megosztották velük tapasztalataikat.
– Ez egy csoda, az élet legszebb ajándéka – tárta fel érzelmeit lapunknak az édesapa, Pápics Viktor. – Hétfőre volt kiírva a párom, de szombaton hajnalban jött a telefonon, hogy megindult a vajúdás. Egy barátommal kocsiba pattantam – köszönet neki, hogy elkísért –, és már mentünk is Pestre. De izgalmas volt az elmúlt pár hónap is. Az első vizsgálat után még azt mondta az orvos, hogy egy gyerekünk lesz, és természetesen hatalmas volt az örömünk. Karácsony előtt, a 9. héten már két embriót látott a doktor. Két hétig titkoltuk a család előtt a dolgot, így szüleinknek ez a jó hír lett a karácsonyi meglepetés. De én már akkor vicceltem Ágival, hogy lehet, hogy hárman vannak a hasában, mert nagyon gömbölyödik. És igazam is lett! Az új évben egy újabb ultrahangon már mindhárom kislány látszott – mondta el az apa.
Viktor egyébként az orvosok ismétlődő kérdéseire, miszerint mit szedett, hogy természetes úton sikerültek a hármasikrek, így válaszolt: „Sok halat ettünk!”

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!