Ügyészség

1 órája

Autót lopott egy kecskeméti iskola udvaráról, vádat emeltek ellene

A Kecskeméti Járási Ügyészség vádat emelt egy férfival szemben, aki egy hónap alatt hatszor is lopást követett el Kecskeméten. Boltokból lopott, eltulajdonított egy kerékpárt, feltört egy autót, de a legdurvább cselekedete az volt, hogy az egyik iskola udvaráról ellopott egy autót.

Vizi Zalán

A többszörösen büntetett előéletű férfi 2023. augusztus 27-én éjjel bemászott egy kecskeméti iskola udvarára. Észrevett egy autót, amelyben benne volt a slusszkulcs, sőt, az iskola kapujának távirányítója és a tulaj iratai és bankkártyája is. A férfi kapva kapott az alkalmon, az autót azonnal elvitte, és először Lajosmizse, valamint Ócsa felé hajtott. Ezeken a településeken több boltban is fizetett a talált bankkártyával, majd a célállomása Békésszentandrás volt, ahol a rendszámtáblákat leszerelte a kocsiról, amit ott is hagyott. Az autót később a rendőrök lefoglalták és a tulajdonosnak kiadták, így a lopással okozott kár részben megtérült – közölte a Bács-Kiskun Vármegyei Főügyészség. 

iskola, autó, lopás
A férfi az egyik kecskeméti iskola udvaráról autót lopott
Forrás: Magyarország Ügyészsége

A férfi további bűncselekményeket is elkövetett. Kecskeméten egy nő bankkártyáját találta meg, és ahelyett, hogy azt leadta volna, vagy visszaadta volna a tulajdonosnak, szűk félóra alatt 7 különböző üzletben is vásárolt összesen 33 ezer forint értékben.  

A férfi ámokfutása itt még nem ért véget. Még 2023 augusztusában két kerékpárt is ellopott, pedig azok le voltak zárva. Még korábban, júliusban feltört egy autót, ahonnan ellopta a rádiósmagnót, az üléshuzatokat, valamint a gyorsindítót is.

Tabletet is lopott a férfi. Az egyik áruház pultjáról emelte el az okoseszközt, amivel fizetés nélkül távozott. Ezután ugyanazon nagyáruházban táskájába rejtett termékekkel próbált meg távozni, először sikeresen, második alkalommal viszont a biztonsági őrök kiszúrták, de így is elmenekült.     

Az ügyészség a férfit letartóztatta, és többek között 5 rendbeli lopás bűntettével, folytatólagosan elkövetett csalás bűntettével, illetve egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével és lopás vétségével vádolja. Vele szemben végrehajtandó szabadságvesztés büntetés kiszabását indítványozzák.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában