Közélet

2013.01.30. 17:02

Negyvenezer lakos várja az új rendelő megnyitását

Átadták a rendelőt, de senki sem tudja mikortól fogadják a betegeket.

Barta Zsolt

A legutóbbi önkormányzati ülésen egyebek mellett a gimnázium és a sportcsarnok energetikai felújításának a támogatásáról szavazott a képviselő-testület. Mint ismeretes a gimnázium az egyház felügyelete alatt van augusztus óta, a sportcsarnok pedig a gimnáziummal egy helyrajzi számon. Ha az evangélikus egyház pályázatát befogadja a kiíró szervezet, és pozitívan bírálják el, akkor ez szigetelési munkálatokat, nyílászárók cseréjét, és fűtéskorszerűsítést jelent a 170 millió forint értékű ingatlanokban.

Az ülésen Pethő Attila a Költségvetési, Városfejlesztési és Mezőgazdasági Bizottság elnöke egy kényes kérdést tett fel a polgármesternek: „Miért nem kezdte már el a működését a szakorvosi rendelő? Ennek ugyanis már december 1-től kellene fogadnia a térség betegeit.”

Domonyi László azt válaszolta, hogy az engedélyeztetési procedúra még nem fejeződött be. S ha ilyen ütemben dolgoznak a hivatalok, akkor még csak megjósolni sem tudja azt, mikor is nyílik meg az intézmény. A használatba vételi engedélyt kiadó kiskunhalasi építésügyi hatósághoz nem érkeztek meg bizonyos dokumentumok. Illetve olyan papírokat is kértek, amikre nem számítottak Kiskőrösön. A tűzrendészeti előírásoknak történő megfelelés dokumentumai például hiányoztak. Majd ezek beszerzése után fogja a halasi kórház megkérni a szakfeladatok ellátására az engedélyt az ÁNTSZ-től. Így egyelőre megjósolni sem lehet, mikor lehet beindítani a rendelő működését. A város területi egészségügyi ellátási kötelezettsége jelenleg a térség 11 településére, mintegy 40 ezer lakosra terjed ki. Az unió és a kormány jelentős összeggel támogatta a beruházást.[caption id="" align="aligncenter" width="334"] December 1-től kellene fogadnia a betegeket az új rendelőnek
[/caption]

Az önkormányzati ülésen szó volt, még a keceli térségi sintértelep működésének a finanszírozásáról is. Évente 1 millió 715 ezer forint fix költség mellett annyiszor 10145 forintot kell fizetni, amennyi kóbor ebet visznek a telepre a városból.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!