Kék hírek, bulvár

2011.03.18. 19:14

Vandálok törték le a Mária-szobor kezét

Megrongálták a kecskeméti Barátok temploma előtti Golgota-szoborcsoport Mária-szobrát. A vandálok letörték a bal kezét. Sajtótájékozatón ismertették pénteken a történteket.

Sebestyén Hajnalka

– Két év alatt másodszor rongálták meg a szobrot, ezúttal is a bal kezét. Ismeretlen tettes ellen már megindult a nyomozás, a rendőrség a környező kamerák felvételeit vizsgálja – mondta Farkas P. József, a Porta Egyesület elnöke.

– Minden barbár tett fájó, de számunkra az egyházi műemlékek megrongálása még szörnyűbb – hangsúlyozta dr. Jeney Gábor kecskeméti plébános. – Ráadásul mindez a nagyböjt idején történt. Két válaszunk lehet a vandalizmusra. Külső segítség lenne, ha a főtéri térfigyelő kamerarendszert kiterjesztenék a Barátok templomáig. Mi magunk pedig a szeretet és az összefogás jegyében segíthetjük a védett műemlék szobrok megmentését. Jó példa erre a Szentháromság-szobor felújítása is. 

Bárkányi Ernő templomigazgató elmondta, hogy a rongálás március 15-én éjjel történhetett meg. Másnap egy járókelő talált a letört kézre, melyet leadott a városházán, ahonnan eljuttatták a plébániára. [caption id="" align="aligncenter" width="334"] Jeney Gábor és Bárkányi Ernő a letört kézzel
[/caption]

A Mária-szobor helyreállítását a Porta Egyesület vállalta a Szentháromság-szobor Szent Rókus alakjának felújításával együtt. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!