Labdarúgás

2024.09.07. 19:36

Selmeci két gólja három pontot ért a KLC-nek

Két, az első két fordulóban pont nélkül maradt csapat találkozott a Kecskeméti LC-Akasztó FC vármegyei első osztályú mérkőzésen. Mindkét csapat javítani akart, ez - Selmeci Márk vezérletével - a hazai csapatnak sikerült.

Vincze Miklós

Két olyan csapat találkozott Kecskeméten a vármegyei első osztályú bajnokság 3. fordulójában, amely az első két kör után pont nélkül maradt. 

labdarúgás, Akasztó, KLC,
Bevonulnak a csapatok a Kecskeméti LC-Akasztó FC mérkőzésen
Fotó: Vincze Miklós

Az első fordulóban mind a két gárda szoros meccsen szenvedett vállalható vereséget, a második körben azonban már alaposan elpáholták mind a Kecskeméti LC-t – Kiskunfélegyházán történt az eset –, mind az Akasztót - , az Akasztót ráadásul hazai pályán, a Bajai LC volt a tettes. Márton Pál, a hazaiak vezetőedzője a második fordulóbeli vereség után – tréfásan - utalt arra, hogy a Kiskunfélegyházát alighanem a Baja paprikázhatta fel, amelyik az első fordulóban legyőzte a Kiskunfélegyházát. Ami a felpaprikázást illeti, a Kecskeméti LC jelenlegi ellenfelét, az Akasztót is felpaprikázta a Bajai LC, miután a múlt héten 4-0-ra nyert Akasztón. Paprikázva azonban a Kecskeméti LC is fel lett, ahogy említettük, Kiskunfélegyházán. Ám a presztízskérdéseknél természetesen jóval fontosabb volt mind a két csapat háza táján az, hogy végre megkezdjék a pontgyűjtést.

Erősen bekezdett az Akasztó. A 3. percben Doszpod remek indítása után Szabó Zsolt csinált meg néhány látványos és eredményes cselt a bal oldalon, majd visszagurította a labdát Szabó Szabolcsnak, aki középről, 20 méterről laposan nagy bombát küldött meg a hazai kapura, Bogdán a helyén volt. Két percre rá Gémesi passzát követően került ziccerbe Fekete, igazított a labdán, ez így sok lett, Bogdán ismét közbe tudott lépni. A 9. percben Gémesi tekerte be szabadrúgásból a játékszert a kapu elé, Fekete fejelt magasan fölé. Négy percre rá Fleig indította Selmecit, aki jobbról, éles szögből kemény lövést eresztett meg, Németh vetődve védett. A 19. percben Katona végezhetett el szabadrúgást középről, 22 méterről. A bal alsó sarokba tartó lövését Németh bravúrral védte, a kipattanót követően Ludvigh lőtt ismételt közelről, Németh újabb bravúrt mutatott be. A 22. percben egy meggondolatlan vendégpasszt követően Selmeci szerzett labdát, nagy lendülettel megindult az akasztói kapu felé, a 16-oson belül állították meg végül. Ezt követően eseménytelenül teltek a percek. A félidő hajrájában aztán nagy hazai ziccer maradt ki. Ezúttal is Selmeci lopott labdát a félpályánál, indította a jobb oldalon Ónodit, aki megindult az akasztói kapu felé, majd jobbról, 15 méterről fölé lőtt. Még nagyobb ziccer lehetett volna ez, ha észleli, hogy Selmeci bent üresen várja a labdát.

A kezdés után Selmeci lopott labdát a félpályánál, ismét egy óriási szólót vágott ki, lefutott egészen az alapvonalig, még visszafelé is bemutatott két jó cselt, viszont pontatlan passz lett a nagy vágta vége. Az 53. percben Szabó Szabolcs ívelt át a jobbról a hosszú oldalra, Fekete lekezelte a labdát, majd tíz méterről, éles szögből mellé lőtt. Egy percre rá Szabó Zsolt csinált meg középütt két jó cselt, Gémesi elé tolta a labdát, aki középről, 20 méterről eresztett meg egy lapos lövést, a labda a jobb kapufa tövéről pattant ki. Az 58. percben újfent Selmeci szerzett labdát a félpályánál, jött az immáron szokásos Selmeci-vágta, Németh mellett azonban nem bírta elhúzni a játékszert. A 64. percben – szinte hihetetlenül hangzik, de ismét – Selmeci szerzett labdát a félpályánál, újra elszlalomozott a vendégvédők mellett, jobbról lőtt, Németh nagyot védett, a kipattanót azonban Selmeci szerezte meg, és a jobb sarokba gurított, 1-0. Négy percre rá kivételesen Ludvigh volt az, aki labdát szerzett a félpályánál – miután jól olvasta Bajusz könnyelmű passzát - , egyből Selmeci elé tálalt, aki rávezette Némethre, elhúzta mellette, majd az üres kapuba gurított, 2-0. A 77. percben Szabó Zsolt lőtt közel 31 méterről fölé. Két percre rá újra ő próbálkozott, ezúttal balról küldött meg egy életerős löketet, a labda a hazai kapusról kipattant, Szabó Ákos eszmélt a leggyorsabban, csakhogy középről, nyolc méterről fölé durrantott. Az utolsó negyedórában dominált az Akasztó, ekkorra azonban már annyira föllelkesedett a fiatal hazai csapat, hogy helyzetbe már nem kerültek többé a vendégek.

Fotó: Vincze Miklós

Megérdemelten nyerte meg a hazai csapat a viszonylag alacsony színvonalú mérkőzést, nagy kérdés, hogy Márton Pál csapatának – bár nem ez volt a célja - sikerült-e az Akasztót felpaprikáznia, a vármegyei szinten jó erőkből álló vendégcsapat ugyanis a KLC elleni mérkőzésen látottak alapján rászorul egy komoly adrenalinlöketre. A hazai Selmeci Márk pedig a győzelmet érő két gólja mellett minden bizonnyal felállította az egy mérkőzésen szerzett labdák klubrekordját.

Márton Pál: – Nagyon örülök, hogy megszereztük az első pontjainkat a bajnokságban ezzel az ifi csapattal, hiszen még a tapasztaltabbnak mondható játékosaink is jellemzően igen fiatalok. Megbeszéltük a srácokkal, hogy nem fogunk kapkodni, igyekszünk nyugodtan építeni a játékunkat. A fiúk ezt megvalósították, és mivel van egy remek játékosunk, aki egyre határozottabban bontogatja a szárnyait, meg is tudtuk nyerni a mérkőzést. Nagyon nehéz ősz vár még ránk, hiszen akik akadémiáról érkeztek, most kezdenek csak beleszokni a felnőtt futballba. A későbbiekben a véleményem szerint nem lesz gond, de az ősz, az biztosan nehéz lesz. Ez is növeli ennek a győzelemnek az értékét.

Szrenkó István: – Két nagyon gyönge csapatot láttam ma, ez a játék, amit ma a két csapat produkált, nem vármegye egyes színvonal. Viszont úgy illik, hogy inkább a sajátjaimmal foglalkozzam. Lelketlenül játszottunk. A mérkőzés nagy részében azt éreztem, hogy semmi alázat nem volt bennünk sem a foci iránt, sem az ellenfél iránt, senki iránt. Sajnos kénytelen vagyok azt mondani, hogy a múlt heti és a mai meccsen látottak alapján a csapatom nem üti meg a megye egyes szintet. Két olyan gólpasszal segítettük a hazaiakat, amely az U11-ben kéne hogy legyen bosszankodás tárgya. A Kecskeméti LC-nek további sok sikert kívánok.

Kecskeméti LC-Akasztó FC 2-0 (0-0)

Kecskemét, vezette: Gindl Szabolcs (Bíró Zsolt, Szász Tamás)

Kecskeméti LC: Bogdán – Fleig, Katona, Kele (Szabó H. 46.), Varga M. (Gyapjas 72.), Czumbil, Ludvigh (Banó 86.), Selmeci (Gondi 91.), Ónodi (Sebő 46.), Terbe, Schneider. Vezetőedző: Márton Pál.

Akasztó: Németh – Fábián (Bajusz 46.), Doszpod (Szabó Á. 52.), Gémesi, Fekete (Kurucz 63.), Csányi (Szabó N. 69.), Vincze, Tóth Á., Márki, Szabó Sz., Szabó Zs. Vezetőedző: Szrenkó István. 

Gól: Selmeci a 64. és a 69. percben.

Sárga lap: Kele 24., Selmeci 62., Katona 68., Fleig 78. illetve Szabó Sz. 37., Márki 91. perc.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában