Labdarúgás

2 órája

A Szentmárton Szakmáron is szárnyalt

A hétvégén a 6. fordulót rendezték meg a vármegyei harmadosztályú bajnokság Déli, Északi és Nyugati csoportjában. A harmadik liga Közép csoportjában a 4. kör mérkőzéseit vívták meg.

Vincze Miklós

A Déli csoport éllovasa, a Bácsborsód a Tataházát fogadta. A hazaiak 14-0-ás győzelemmel igazolták a papírformát. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a vendégek a 40. percben, 2-0-ás hazai vezetésnél egy kettős kiállítás miatt megfogyatkoztak, és kilenc emberrel voltak kénytelenek befejezni a mérkőzést. Becsületükre szólva, befejezték. Hazai részről Török Endre öt gólt szerzett, Hercz Dániel mesterhármast jegyzett. Török Endre elképesztő ütemben termeli a dolgokat, hat mérkőzés után már 20 gólnál jár. A 2. helyen álló Kelebia hazai pályán aratott 5-0-ás győzelmet a Tompa elleni szomszédvári derbin, így akárcsak a Bácsborsód, továbbra is hibátlan. A Kelebia soraiban Kátai István szerzett mesterhármast. Biztosan győzött a Bajaszentistván vendégeként a Felsőszentiván és így tartja a 3. helyet. 

vármegye III, labdarúgás, Helvécia, Vasutas SK, szentmárton,
A vármegye három 6. fordulójában bevonul a rangadóra a Vasutas SK és a Helvécia. 
Fotó: Vincze Miklós

Vármegye III., Déli csoport: Madaras-Sükösd 0-7, Bácsborsód-Tataháza 14-0,Gara-Kenderes SE 5-2, Hercegszántó-Bácsbokod 6-2, Bajaszentistván-Felsőszentiván 0-5, Csátalja-Mélykút II. 3-4, Kelebia-Tompa 5-0. 

A Vasutas megdolgozott a győzelemért a Helvécia ellen

A vármegyei harmadosztályú bajnokság Északi csoportjának az éllovasa, a kiskunfélegyházi Vasutas SK a Helvéciát fogadta és győzte le 1-0 arányban. Az Északi csoportban a 2. helyen továbbra is a Miklósi GYFE csapata áll, amely a Fülöpkét győzte le hazai pályán 9-0-ra. A gólszerzés tekintetében itt nem volt kimondott prímás a kunszentmiklósi zenekarban, heten osztoztak a találatokon, Czigler Bálint, Kiss Szabolcs, Piróth Sándor, Hunti Sándor és Kévés Sándor egy-egye találattal vette ki a részét a sikerből, Kovács Zoltán és Bábel Péter volt az, aki kétszer is betalált. Megtartotta a 3. helyét a Bugac, nem is akármilyen bravúrral. Katonatelepen tudtak nyerni úgy 5-3-ra, hogy a 32. percben még a hazai gárda vezetett 3-1-re. Azt követően már csak a vendégek találtak be, Árvai Szabolcs még az első játékrész végén szépített, Birkál Levente egyenlített, majd a hajrában, a 71. percben Dömötör Sándor a vezetést is megszerezte a Bugacnak, a 79. percben pedig bebiztosította a győzelmet. 

– Nehezen alkalmazkodtunk az esős időhöz és ezáltal a csúszós pályához, az ellenféllel ellentétben, akik több lehetőségéből hármat is rövid időn belül gólra váltottak – értékelt bugaci részről Tóth Gábor. – Szerencsére a félidő vége előtt feltudtunk jönni egygólos hátrányra, így nyílt tudott maradni a meccs. A második félidőre átszerveztük a csapatot és felszívták magukat a fiúk, itt már védekezésben sokkal masszívabbak voltunk, és rengeteg blokkunk mellett volt néhány veszélyes támadásunk, kontránk is, ezeket, illetve az ellenfél egyéni hibáit kihasználva voltunk képesek idegenben is, öt gólt szerezve megfordítani a mérkőzést – jelentette ki. 

Tartja a 4. helyét a Pálmonostora, amely Fülöpszálláson tudott győzni. 

Vármegye III., Északi csoport: Katonatelep-Bugac 3-5, Fülöpszállás-Pálmonostora 1-3, Kerekegyháza II.-Izsák 1-4, Miklósi GYFE-Fülöpjakab 9-0, Szabadszállás-Ballószög 2-0, Városföld-Jakabszállás 3-3,Tiszaalpár-SC Hírös-Ép II. 3-3, Vasutas SK-Helvéciai SE 1-0.

Rangadót vívtak a hétvégén a Közép csoportban, miután a három meccset követően százszázalékos Kaskantyú a két találkozón hat pontot szerzett Kiskőrösi LC II.-t fogadta. A hazai Kovács Zsolt négyszer talált a vendég kapus, Csővári Gábor kapujába, a vendég Sinkó Dorián pedig kétszer késztette kapitulációra a hazai hálóőrt, Rigó Lászlót. Több gól nem is esett, így 4-2-re győzött a Kaskantyú. A helyzet azonban a valóságban ennél bonyolultabb volt, mert az első gólt a hazaiak szerezték, A Kiskőrös azonban a 14. percre átvette a vezetést, és félidőre is kőrösi vezetés mellett vonulhattak a csapatok. A már említett Kovács Zsolt aztán a 47. percben egyenlített, a 74. percben a vezetést is megszerezte a Kasinak, a 80. percben pedig bebiztosította a győzelmet. A 2. helyen álló Kunfehértó szabadnapos volt, ezt kihasználta a Bócsa. A bócsaiak 3-1-es győzelmet arattak a Kisszállás vendégeként, így a képzeletbeli dobogó harmadik fokán várhatják az 5. fordulót, amelyben szomszédvári rangadót vívnak a Soltvadkert II.-vel. Megszerezte az idei első győzelmét a Tiszasas, a Kecel II.-t verték 4-2 arányban.

Vármegye III., Közép csoport: Kisszállás-Bócsa 1-3, Kaskantyú-Kiskőrös II. 4-2, Jászszentlászló-Akasztó FC II. 2-4, Tiszasas-Kecel FC II. 4-2. A Soltvadkert II.-Balotaszállás mérkőzést október 30-ára halasztották.

Rangadót vívott ezen a hétvégén az öt forduló után éllovas Szentmárton, ráadásul idegenben, ugyanis a 3. helyen álló Szakmár vendége volt a Duzmath József vezette gárda. Alaposan bekezdtek a vendégek, Domak Patrik két, és Palota Márk egy góljával a 24. percben már 3-0-ra vezettek. Romsics Péter szépített a 32. percben, a 70. percben aztán Palotai Márk megszerezte saját maga második, csapata negyedik gólját. Salacz Attila a hajrában kétgólosra faragta a hátrányt, Lecza Tibor azonban a 93. percben beállította az 5-2-es végeredményt. A Szakmár vereségét kihasználta az Uszód és a Harta II. Az Uszód a Dunavecsét győzte le hazai pályán 9-0-ra, a Harta SE II. pedig a Dunaegyházát verte 3-1-re. Feljött az 5. helyre a tavalyi ezüstérmes Dunapataj, miután 8-0 arányban legyőzte hazai pályán a Császártöltést. 

Vármegye III., Nyugati csoport: Dunapataj-Császártöltés 8-0, Hajós-Fajsz 1-3, Uszód-Dunavecse 9-0, Dunaszentbenedek-Bátya 2-2, Harta II.-Dunaegyháza 3-1, Szakmár-Szentmárton 2-5.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában