Labdarúgás

2024.09.05. 14:29

Erősödött a nyáron a kecskeméti SC HÍrös-Ép

Egy hét késéssel, az elmúlt héten rajtolt el a vármegyei első osztályú bajnokságban az SC Hírös-Ép. Bár a nyitófordulóban hazai pályán vereséget szenvedtek a Kunbajától, a keretet nyáron sikerült megerősíteni, így a vezetőedző, Nagy Krisztián bizakodó.

Vincze Miklós

Tavaly vármegyei első osztályú újoncként megbízható, masszív őszt futott az SC Hírös-ÉP, kevés gólt rúgott, de keveset is kapott, karakteres középcsapat képét mutatta. A gárda tavasza aztán már jóval gyengébbre sikerült, a csapat az utolsó előtti helyen zárt. Edzőváltás ugyanakkor nem történt, így adja magát a kérdés a vezetőedzőhöz, Nagy Krisztiánhoz, hogy egyáltalán megingott-e valami a nyáron, akár a kispad, akár a vezetőedzőnek a csapatába vetett hite.

labdarúgás, SC Hírös-ÉP
Az SC Hírös-Ép a Kunbaja elleni bajnoki mérkőzésen, az ivószünetben
Fotó: Vincze Miklós

– Nem, egyik sem – válaszolta a mester. – Az elnök úr is és a csapat is végig kitartott mellettem. Egyöntetű vélemény volt ugyanis a részemről, a csapat részéről és az elnök úr részéről is az, hogy tavasszal az alapvető probléma az volt, hogy elfogytunk. A rajtnál tizenegy, tizenkét olyan minőségi játékosunk volt, akik igazán megütik a vármegyei első osztály szintját. Csakhogy idővel jöttek az eltiltások, a sérülések, és tavasszal már végig úgy kellett fölállnunk, hogy legalább három, négy poszton is szükségmegoldáshoz kellett folyamodnunk. Volt arra is példa, hogy a meccs kezdésekor én ültem egyedül a kispadon. (Előfordult olyan, hogy cserének beöltözve, cserének nevezve. A szerk.), így az eredmények sem úgy jöttek, ahogy azt előzőleg vártuk. A fő probléma tehát ez volt, és ezért nem ingott meg sem alattam a kispad, sem pedig bennem a hit, az elszántság. És ez igaz a játékosokra is. A csapat végig egyben volt, csak éppen elöl meglehetősen harmatosak voltunk, nem tudtunk gólt rúgni, anélkül meg nem lehet meccset nyerni.

Ennek fényében aligha meglepő tehát, hogy nyár elején adódott a következtetés, hogy mindenképpen muszáj lesz erősíteni. Ez lényegében megtörtént. Csoda, illetve földindulás nem történt, tehát csapatravaló légiós nem érkezett Kecskemétre, a Műkertvárosba, az öt érkezővel azonban a vezetőedző véleménye szerint sok alapvető problémát meg lehet oldani.

– Kecelről érkezett a gólerős Gavula Levente. A Kecskeméti LC-től pedig négyen igazolták át hozzánk, a támadó Bessenyei Rajmund, a kapus Kormos Dávid, a védelemben nagyon hasznos Balázs Emil, és a középpályás Récsei Péter. Igazából ennyi, szám szerint tehát nem sok a frissítés. Ők azonban csupa olyan labdarúgók, akik az előző csapatukban is meghatározó játékosnak számítottak. Fiatalok, energikusak, dinamikusak, és nagyon jól beilleszkedtek mind a társaságba, mind a pályán a csapatba. Ez már az első meccsen is látszott, hogy az előrefelé játékban erősödtünk.

A nyári felkészülés ezúttal sem volt zökkenőmentes, alig adódott olyan, hogy az egész keret együtt tudott volna dolgozni.

– A nyári felkészülés mindig meglehetősen problémás, éppen a nyaralások, a szabadságok miatt. Ez amatőr osztály, itt a játékosok az iskola vagy a munkahely adta lehetőségek között tudnak elmenni nyaralni, és nem tudják a fociidényhez igazítani a nyári pihenést. Ez azért megnehezítette a felkészülésünket, mert szinte egyetlen olyan hét sem volt, amikor komplett csapattal tudtunk volna dolgozni. Ezzel együtt kihoztuk a helyzetből a maximumot, minden héten három edzést tartottam a rendelkezésemre álló társaságnak, tehát elvégeztük azt a munkát, amit az adott körülmények között el lehetett. Az edzések tekintetében. A felkészülési meccs megint más tészta. Sajnos vannak megbízhatatlan csapatok, akik lemondták az edzőmeccseket, ráadásul általában szinte az utolsó pillanatban. Mert mondjuk egy csütörtöki meccslemondás már annak számít, csütörtökön már hiába kezdünk el másik edzőpartnert keresni az adott hétvégére. Ez komoly probléma, öt edzőmeccsből kettőt mondtak le, és ezt a kihagyást most pótolni már lehetetlen. Ráadásul hiába tudtuk jó előre, hogy az első bajnokink elmarad a Harta Magyar Kupa szereplése miatt, azon a hétvégén már beindultak a bajnokságok, tehát arra a hétvégére újfent lehetetlen volt edzőpartnert találni. Egyszóval a munkát, amit terveztünk elvégeztük, a külső tényezők miatt ugyanakkor a felkészülés korántsem mondható ideálisnak. Fizikálisan rendben vagyunk, úgy-ahogy össze is állt a csapat, de néhány mérkőzésre még szükség lesz ahhoz, hogy kialakuljon a legjobb összeállítsunk.

A második fordulóban rajtolt tehát a csapat, és mindjárt egy hazai vereséggel. Ami semmiképpen nem katasztrófaszámba menő, hiszen a tavalyi majdnem bajnok Kunbajától kapott ki az SC Hírös-Ép, 2-0 arányban, ráadásul úgy, hogy tulajdonképpen végig partiban volt az ellenfelével.

– A Kunbaja ellen senki nem mehet biztosra – tekintett vissza az ellenfélre Nagy Krisztián. - Tudtuk, hogy kiváló játékerőt képvisel, tudtuk, hogy nem lesz könnyű mérkőzés, a meccs előtt is azt mondtuk, hogy bravúrszámban menne, ha sikerülne őket legyőznünk. Sajnos volt három hiányzónk, tehát nem is tudtunk a legjobb felállással kiállni. A bravúr nem jött össze, de a hangulat nem rossz a csapat háza táján így sem, hogy veresége szenvedtünk. Hiszen az első félidőben ugyan a labdabirtoklás tekintetében némileg fölényben voltak a vendégek, de azért minden téren fölvettük felük a versenyt. Fizikálisan rendben voltunk, a tempót is tudtuk tartani, sajnos nem kerültünk elégszer helyzetbe. Patvaros pedig betalált ugyan, ám az ő gólját nem adták meg. Tehát azért nem ad okot aggodalomra a rajtnál elszenvedett hazai vereség, mert aki látta azt a meccset, az tudja, hogy egy kis szerencsével alakulhatott volna máshogy is az a találkozó. De összességében megérdemelten nyert a Kunbaja. De nem szomorkodunk, mert a Kunbaja elleni meccsen tanúsított játékkal és hozzáállással nagyon sok csapat életét meg fogjuk tudni keseríteni. Így ki lehet kapni, ahogy mi szombaton tettük.

Ami a csapat elé kitűzött célokat illeti, mértékletes a cél, annak érdekében, hogy tartható legyen.

– Az a célunk, hogy egy jó középcsapattá váljunk. A nyáron voltak távozóink, azt nagyon sajnálom, hogy Farkas András elment Kiskunfélegyházára, ő ugyanis kulcsember volt a védelemben, őt nagyon nehéz pótolni, de igyekszünk majd ezt is megoldani. Ám érkezett öt olyan játékos, aki minőséget hozott a csapatba, és az idén már van esély arra is, hogy a padon is minőségi játékos üljön, vagyis egy-egy helyzetben érdemben lehet majd belenyúlni a kispadról a meccsbe. A véleményem az, hogy lehetünk egy jó középcsapat, és a célkitűzésünk az, hogy a legjobb tízben egyértelműen szeretnék benne lennie a végén – jelentette ki Nagy Krisztián.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában