Röplabda

2024.09.06. 07:00

Tornát rendeznek Breszkó András emlékére

Szombaton és vasárnap rendezik meg Kecskeméten a II. Breszkó András emléktornát. A korábbi kitűnő helyi sportvezető tiszteletére, leány és fiú tornát is rendeznek ezúttal.

Nyitray András

Breszkó András, a Kecskeméti RC sportvezetője több bajnoki címnek és kupagyőzelemnek, rengeteg különböző színű éremnek volt részese, több pozícióban is segítette az együttesnél zajló munkát az évek során. Fájóan korán, 64 évesen hunyt el 2022-ben, de már akkor biztossá vált, hogy emlékét méltó módon ápolni szeretnék a kecskeméti röplabda szerelmesei. 

Kecskemét, röplabda, emléktorna
Kitűnő tornát rendeztek elsőre is
Fotó: KESI

Idén második alkalommal tartják meg a nevét viselő tornát, melyen a fiú és leány szakág csapatai is küzdenek majd a végső sikerért. A leány tornát szombaton, a fiút vasárnap bonyolítják a kecskeméti Katona József Gimnáziumhoz tartozó, Dunszt Ferenc Tornacsarnokban. A leány mezőnyt az MTK Budapest, Szolnoki Sportcentrum, Jászsági Röplabda Akadémia, KESI Röplabda Akadémia fogat, míg a fiúknál Szolnoki Sportcentrum, KESI Röplabda Akadémia, DSE Röplabda, Akadémia, Dág KSE négyes alkotja a mezőnyt. A házigazda KESI célja természetesen az, hogy otthon tartsa a trófeát ezen a tornán. Ennek az esélyeket latolgatva, meg is van az esélye a kecskemétieknek. 

Az utánpótlás tornák mindkét nap 9 órakor startolnak el reggel a házigazda első meccseivel, a végeredményt pedig a körmérkőzések zárultával 18 órakor hirdetik ki majd a szervezők a csapatok részvételével. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában