Röplabda

2024.09.09. 17:28

Breszkó Andrásra emlékeztek Kecskeméten

Hazai rendezésű tornán vettek észt a KESI korosztályos röplabda csapatai hétvégén. Második alkalommal rendezték meg a Breszkó András emléktornát, mellyel a kecskeméti röplabda megkerülhetetlen alakja előtt tisztelegtek a klubok. A házigazda KESI arany és bronzéremmel zárt.

Nyitray András

A leány szakágban az U15-ös korosztálynak írták ki a tornát szombatra, vasárnap aztán az U20-as fiú együttesek mérték össze tudásukat. Mindkét mini tornán négy csapat vett részt, a végső győztes körmérkőzések után vehette át a serleget. A tornát a kecskeméti Dunszt Ferenc csarnokban rendezték, ahol két érmet is begyűjtöttek a házigazdák Breszkó Andrásért is játszva. 

Breszkó András, röplabda, Kecskemét, KESI
Breszkó Andrásra emlékeztek a csapatok
Fotó: KESI

A leány tornán a KESI zárt az élen, megelőzve az MTK-t, a Szolnokot és a Jászsági Röplabda Akadémiát. A legértékesebb játékos Kákonyi Fruzsina lett a győztes csapatból. Az aranycsapat fokozatosan jött fel a nap során, és pont a végére állt össze igazán.

– Új a csapat, mert több korosztály jött össze, sok a fiatal és most volt az első alkalom, hogy együtt tudtunk jó ellenfelek ellen játszani. A lejátszott három mérkőzés arra is nagyon jó volt, hogy megszokják és megismerjék egymást a lányok és össze tudjuk rakni a csapatot a bajnoki rajt előtt – mondta Szappanos Tibor, a csapat edzője.

Vasárnap a fiúk versenyével folytatódott az emléktorna, a körmérkőzéses tornát a Szolnoki Sportcentrum nyerte. Második helyen a DSE Röplabda Akadémia végzett, a bronzérmet szerzett a KESI Röplabda Akadémia vihette haza, megelőzve a Dágot.

Breszkó András ott segített, ahol kellett

Az emléktorna megrendezésének az ötlete Karagics Mátyástól származik, a KESI röplabda szakosztálya is mögé állt. Az egykori sportvezető, Breszkó András 2022-ben hunyt el, a kecskeméti röplabda kiemelkedő alakjaként tevékenykedett. Volt szakosztályvezető, szakmai igazgató, technikai vezető, de ott segített mindig, ahol arra a sportágnak szüksége volt rá a városban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában