Labdarúgás

2024.08.26. 17:23

Puskás Zoltán már a futball utáni életre is készül

Puskás Zoltán, a KTE saját nevelésű támadója, felnőtt pályafutása Kecskeméten indult el, majd tagja volt az NB III-as, illetve az NB II-es ezüstérmes gárdának is, de Tiszakécskén is nyert bajnoki címet a megye I-ben és a harmadosztályban. Tavaly nyáron már elkezdte edzői pályafutását is felépíteni a KTE LA kötelékében, nyártól pedig bekapcsolódott az NB III-as gárda szakmai munkájába, nem csupán a pályán kívül. Puskás Zoltán a pályán segít még, ha kell.

Nyitray András

A szegvári születésű Puskás Zoltán 2009 nyarán került a KTE utánpótlásába, ahol gólerős játékával gyorsan felhívta magára a figyelmet, előbb tartalékok között kapta meg a bizalmat, majd bemutatkozhatott a 2011/2012-es idényben az NB I-ben is. Ezt követően hosszú éveket töltött el az NB II-ben és az NB III-ban Kozármislenyben, Cegléden, Hódmezővásárhelyen és Tiszakécskén, majd 2020-ban visszatért a KTE-hez, az NB III-ban és az NB II-ben futballozott újra lila-fehérben az ezüstérmes gárdák tagjaként. 

Puskás Zoltán, KTE, edzés
Puskás Zoltán edzést vezényel, de a játékra is kész még
Fotó: Nyitray András

A 31 esztendős támadó tavasszal Ausztriában játszott, s noha nem feltétlen a játék a prioritás már számára, de végül asszisztens edzőként és játékosként is újra a KTE-t segítheti az NB III-ban, azok után, hogy már egy éve megkezdte építeni edzői pályafutását is az utánpótlásban.

–  Talán 13 év telt el azóta, hogy éppen a KTE II-ben bemutatkozhattam a felnőttek között az NB III-ban. Nem is sikerült rosszul, mert az első meccseim egyikén rögtön rúgtam is két gólt a Makónak emlékeim szerint. Nyár elején már beszélgettünk róla, hogy esetleg csatlakozom, de akkor még az utánpótlásban láttam magam, a játékot pláne nem terveztem. Örülök viszont, hogy így alakult, szakmailag ez egy jó fejlődési lehetőség számomra, ráadásul a játékot sem kell teljesen abbahagynom. Maximális lelkesedéssel és intenzitással vetettem bele magam a munkába, bízom benne, hogy segíteni is tudok – mondta Puskás Zoltán.

Puskás Zoltán egyfajta mentora lesz így a játékosoknak, aki profi pályafutása alatt megszerzett tapasztalatait a pályán, illetve azon kívül is átadhatja majd a fiataloknak. Igyekszik ezt már most megtenni.

– Nagyon fiatal a csapat, de előny, hogy sokáig játszhattam profiként, akkor is voltak fiatal csapattársaim. Úgy érzem, hogy megfogadják a tanácsaimat, de keményen bele is állok ebbe, mert az ő korukban már határozottnak kell lennie az embernek. Igyekszem egy kapocs lenni a csapat és a vezetőedző között is, mert ezzel a generációval már máshogy kell megtalálni a közös hangot, ez a kulcsa az egésznek. A tapasztalatom mellett természetesen folyamatosan képzem magam, haladok a korral én is – tette hozzá Puskás Zoltán.

Puskás Zoltán már be is mutatkozott

Játékosként akkor fog segíteni Puskás Zoltán, amikor a szakmai stáb úgy dönt, hogy szükség lehet az ő rutinjára is a fiataloknak a pályán, Gyulán csereként kapott először lehetőséget. Emellett továbbra is az a terve, hogy céltudatosan készül a labdarúgás utáni életre, immáron az NB III-as gárda asszisztens edzőjeként is. 

– Fejlesztem magam, szeretnék minél több képzést sikerrel elvégezni. Az alapoktól szeretném felépíteni magam, tavaly nyáron így is indultam el az utánpótlásban. Ez egy kivételes lehetőség most, amit szívesen vállaltam el, mert a fejlődést látom benne. Továbbra is úgy képzelem el, hogy az utánpótlásból indulva jussak el minél feljebb, hiszen játékosként is mindig magasabbra és magasabbra akartam eljutni. Van egy külön szegmense is a történetnek, nagyon szeretném megszerezni az erőnléti edzői végzettséget is – tette hozzá. 
 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában