Labdarúgás

2024.08.15. 19:30

Farkas Patrik profi szerződést kapott Angliában

Az angol másodosztályban (Championship) szereplő Blackburn Rovers hivatalos felületein számolt be róla, hogy profi szerződést adott a KTE akadémia korábbi játékosának. Farkas Patrik 2026-ig írt alá.

Nyitray András

A korosztályos válogatott középpályás éppen a Kecskeméti TE Labdarúgó Akadémiától igazolt Angliába 2021 májusában, először a Liverpool akadémiájára, ahová testvérével együtt került, aki most is ott futballozik. Menet közben ment át a Rovers-hez, ahol az U16-os korosztály óta szerepel, idén az U18-as gárdában pedig olyan meggyőző teljesítményt nyújtott, hogy 2026-ig profi szerződést írhatott alá. Farkas Patrik természetesen nagyon boldog. 

Farkas Patrik
Farkas Patrik aláírta első profi szerződését
Fotó: Blackburn Rovers

– Nagyon boldog és hálás vagyok, hogy szerződést kaptam ennél a csodálatos klubnál. Szeretnék folyamatosan fejlődni, remélhetőleg eljön az idő, amikor az első csapatba kerülök. A klub híres arról, hogy teret ad a fiataloknak, ez volt az egyik fő oka annak, hogy idejöttem. Szeretnék nagy köszönetet mondani az itteni edzőknek, hiszen mindig pozitívan álltak hozzám, segítettek és támogattak, és mindig lehetőséget adtak, hogy bizonyítsak. Ezzel továbbra is igyekszem élni – mondta Farkas Patrik a Blackburn Rovers hivatalos honlapjának az aláírást követően. 

Farkas Patrik Szegeden kezdett el futballozni, Kecskemétre 2019 nyarán igazolt, majd két esztendő elteltével igazolt Angliába. Az előző szezonban az U18-as csapat kulcsembere volt a Blackburnnél, 16 bajnokin háromszor tudott eredményes lenni. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában