Mérkőzések

2024.07.13. 17:22

Felavatták az új futóhomok focipályát Helvécián – galériával

Helvécián, az újonnan kialakított homokfoci pályán szombaton rendezték meg a 18. Helvéciai Futóhomok Focitornát, melyen hét csapat mérkőzött meg egymással. A helvéciai csapatok mellett többen érkeztek a környékről, és évek óta visszajáró törzscsapatként ismét köszönthették veszprémi barátaikat is.

Sebestyén Hajnalka

Dinnyés László, a Helvéciai Sportegyesület szakosztályvezetője szervezésében valósult meg idén is a Helvéciai Futóhomok Focitorna. A csapatok a futóhomokban futballoztak – választásuk alapján – mezítláb vagy sportcipőben a 18x25 méteres pályán. Egyszerre négy-négy játékos játszott. A játékidő ezúttal 2x6 perc volt, minden csapat játszott egymás ellen. A kezdőrúgást Balogh Károly, Helvécia polgármestere, a helyi sportklub elnöke tette meg. Az eseményen részt vett Losonczy László, az MLSZ Bács-Kiskun Vármegyei Igazgatóságának igazgatója is.

focipálya, Helvécia, mérkőzés
Felavatták az új futóhomok focipályát Helvécián
Fotó: Sebestyén Hajnalka

Dinnyés László korábban elmondta: egykoron azzal a céllal indította útjára a tornát, hogy helvéciai értékre épülő sportesemény öregbítse a település jó hírét. Sok település helyi jellegzetes gyümölcseivel vált híressé, Helvécián viszont sok a futóhomok, így arra építette fel elképzését. A csapatokat felnőtt korú baráti társaságok alkotják. Az izgalmas mérkőzések eredménye, hogy a dobogós helyeken három helyi csapat végzett. Első lett az SZ.B.SZ., második a Csibészek, harmadik az Arcos Haverok csapata. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában