Uszonyosúszás

2024.07.01. 08:29

Turucz Zoé világcsúccsal lett aranyérmes a junior Eb-n

Turucz Zoé, a kecskeméti BÁCSVÍZ KVSC versenyzője egyéniben két aranyérmet szerzett a litvániai Junior Uszonyosúszó Eb-n, 50 méteres távon kétszer is világcsúcsot állítva fel.

Vincze Miklós

A mögöttünk álló hét második felében rendezték meg Litvániában, Klaipedában a Junior Uszonyosúszó Eb-t. Ezen a viadalon elindult a kecskeméti Turucz Zoé, a kecskeméti Bolyai János Gimnázium 10/A osztályos tanulója, a BÁCSVÍZ KVSC versenyzője is. A második versenynapon, az 50 méteres távon Turucz Zoé már eleve a délutáni döntőbe is egy 21.59-es világcsúccsal jutott be, és ezt a délelőtti világrekordot a délutáni döntőben 21.48-ra javítva aranyérmes lett. 

Turucz Zoé, világcsúcs, úszás
A kecskeméti Turucz Zoé középen, az aranyéremmel
Fotó: CMAS-World Underwater Federation 

Eme szép sikerrel a háta mögött a kecskeméti hölgy nem állt le az érmek gyűjtésével, a harmadik versenynapon ugyanis Turucz Zoé, akinek az edzője Szabó László, nagyot küzdve, káprázatos úszással 100 méteres gyorson is aranyérmet szerzett, óriási, 48.73-as egyéni csúcsot felállítva. Bronzéremmel is gazdagodott a hírös városi versenyző, miután a 4x100 méteres mix gyorsváltó (Mayer Dávid, Szabó Flóra, Vince Marcell, Turucz Zoé) tagjaként is remekelt. A fiatalok 3:08.7-es idővel végeztek, és ezzel a bronzérmet szerezték meg.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában