Labdarúgás

2024.07.16. 15:38

Jól halad a Tiszakécske felkészülése

Az elmúlt héten edzőtáborban, Bükfürdőn volt a Tiszakécskei LC NB III.-as labdarúgócsapata. Ez alatt az idő alatt három felkészülési mérkőzést is játszott. Tizenkilenc mezőnyjátékos és három kapus alkotta a keretet, akikkel együtt dolgozott a szakmai stáb.

Szentirmay Tamás

Eddig hat olyan játékos van a Tisza-parti kisváros keretében, akik már aláírták a szerződésüket, vagyis a következő idényben is Tiszakécskén játszanak. Horváth Emil 24 éves támadó középpályás Budaörsről, Pintér Dániel 22 éves belső középpályás Nagykanizsáról, Géringer Tamás 25 éves védekező középpályás Egerből, Zámbó Márton tizenhét éves III. Kerületi TVE-től, Lehoczky Bálint Ádám 18 éves középpályás és belső védő a Főnix Goldtól érkezett a Tisza-parti kisvárosba. Ez utóbbi játékos Lehoczky Rolandnak a testvére, aki a tavaszi szezonban Tiszakécskén futballozott. A 19 éves Antal Gábor Szolnokról tette át a székhelyét Tiszakécskére. Őt a védelemben és a középpályán is be lehet majd vetni. Az eddig igazolt játékosokból is látszik, hogy fiatalokra épít a klub. 

Tiszakécske, edző, labdrúgás
Balogh Pál (a kép jobb szélén), a Tiszakécskei LC vezetőedzője.
Fotó: Szentirmay Tamás

– Jól haladunk a felkészüléssel. Az eddigi időszakban a fizikális felkészülés mellett taktikai elemek is megjelentek, amiket gyakoroltunk. Ugyanezt a munkát folytattuk az egyhetes edzőtábor keretein belül, hogy még jobban össze tudjuk tenni a játékunkat. Ezen a héten azon volt a hangsúly, hogy hogyan építsük fel a támadójátékunkat, mert szeretnénk minél több alkalommal ott lenni az ellenfeleink kapuja előtt, és ezt minél hatékonyabban tudjuk kihasználni. Az elmúlt bajnokságban meg voltak a helyzeteink, de azokat csak kis százalékban tudtuk értékesíteni, mondta Balogh Pál vezetőedző. 
A csapat tizenkilenc mezőnyjátékossal és három kapussal érkezett Bükkfürdőre. A Lovas testvérek, Andor és Zsombor, valamint a fiatalabbik Klemenc testvér, Patrik nem utazott el az edzőtáborba. 

– Az új játékosoknak kicsit lassabban ment a beilleszkedés, de ezen nem kell csodálkozni, mert van olyan, aki még nem is vett részt ilyen intenzitású edzéseken. Erre tulajdonképpen számítottunk, de szép fokozatosan utolérik majd a többieket. A mi feladatunk többek között az is, hogy összecsiszoljuk őket, és egy szintre hozzuk a többiekkel. Az edzőtáborban ideálisak voltak a körülmények, minden igényt kielégítő, jó felkészülési lehetőség volt ez számunkra. Napi két edzéssel készültünk, de előfordult az is, hogy hárommal, azokkal a játékosokkal, akiknek lemaradásuk volt, nyilatkozta Balogh Pál.
A második felkészülésit, de az elsőt az edzőtáborban, az ETO FC Győr II-es csapatával játszották. A kétszer hatvan perces találkozón Balogh Pál lehetőséget és játékot biztosított a cserék számára is.

– Az a mérkőzés kétszer hatvan perces találkozó volt, ami több szempontból is jó volt számunkra, mert sikerült mindenkinek a megfelelő terhelést megadni. Örömteli volt olyan szempontból is, mert sok mindent visszaláttunk a csapattól, amit edzésen gyakoroltunk. Annak is örültem, hogy voltak olyan hibák, amik kiütköztek, így idejében ki lehet javítani őket. 

Tiszakécskei LC–ETO FC Győr II 5–3 (2–1)

Tiszakécske: Baráth – Juhász, Lehoczky, Valencsik, Antal G., Géringer, Pintér, Boldizsár, M., Vajda, Marsa, Zámbó. Cserék: Szmola, Prokop, Takács, Tóth B. Burtika, Szabó L., Horváth E., Balázs B., Grünvald, Szekér, Klemenc.

Gólszerző: Vajda 3, Szekér, Marsa. 

Csütörtökön újabb mérkőzés várt a csapatra, mégpedig a másodosztályú Soroksár ellen. Ez a találkozó nem úgy sikerült, mint ahogyan azt a Tisza-parti kisváros csapata elképzelte. Hamar kétgólos hátrányba kerültek, ami a második félidőben tovább nőtt. A Soroksár a felkészülés ezen szakaszában jobb volt a Tiszakécskénél. De ezen nem is lehetett csodálkozni, hiszen Tiszakécskén most új csapat épül, fiatal, de életképes játékosokkal. Ebből a mérkőzésből is lehetett és kellett is tanulni, hogy majd a bajnokság megkezdése után ne forduljanak elő olyan hibák, mint amit vétettek a játékosok. 

– Sajnos hamar dugába dőlt az a tervünk, amit a Soroksár ellen akartunk játszani, mert öt perc elteltével már 2–0ra vezetett az ellenfél. Több egyéni hibát is vétettünk, ami eddig nem volt jellemző a csapatra. Az mondjuk más dolog, hogy a sok edzés következtében eléggé fáradt stádiumban voltak a játékosok. A következő két hétben már nem kapnak ilyen intenzív terhelést a fiúk. Ettől függetlenül azt az eredményt nem lehet a fáradtság rovására írni, mert az öt találatból négyet mi ajándékoztunk a Soroksárnak. Előttünk is adódtak nagy lehetőségek, de azokat nem tudtuk gólra váltani. Megyünk tovább, mert van még két hetünk arra, hogy frissebbek legyünk, és rásegítsünk arra, hogy ilyen hibákat, amit most elkövettünk, ne csináljunk majd. 

Tiszakécskei LC-Soroksár SC 0–5 (0–2)

TLC: Prokop – Balázs B. Lehoczky, Juhász, Valencsik, Géringer, Szabó Á., Vajda, Horváth E., Marsa. Cserék: Baráth, Burtika, Boldizsár M., Takács T., Pintér, Klemenc, Zámbó, Antal G., Szabó L., Tóth B. 

Az edzőtáborból hazafelé jövet megálltak Tatabányán, és a most másodosztályba felkerült csapat ellen, 13 órai kezdéssel mérkőztek meg. Ezen a találkozón már nem azt a játékot mutatta a TLC, mint a Soroksár ellen, és az eredmény is más lett.

Tiszakécskei LC–Opus Tigáz Tatabánya 1–1 

Tiszakécske: Prokop – Antal G., Géringer, Valencsik, Grünwald, Pintér, Horváth E., Zámbó, Szekér, Tóth B., Vajda. Cserék: Baráth, Szmola, Marsa, Takács, Klemenc, Burtika, Boldizsár M. Lehoczky B. 

Gólszerző: Horváth E.

– Azt gondolom, hogy mindenképpen elérte a célját az egy hét. Volt benne egy megingásunk a Soroksár ellen, de ez valamilyen szinten benne van a pakliban ebben az időszakban. Az edzőtábor végére sikerült kiegyenesednünk és magabiztos játékkal sikerült döntetlent játszanunk a Tatabányával. Az biztató, hogy nem maradtunk benne a negatív dologban, értékelte az edzőtábort Balogh Pál. 

Vasárnapra és hétfőre pihenőnapot kaptak a játékosok, szerdán azonban újabb felkészülési mérkőzés vár rájuk az Újpest II ellen. A főpróbát pedig vasárnap Szegeden tartják, amikor is 11 órai kezdéssel a másodosztályú Szeged-Csanád Grosics Akadémia ellen lépnek pályára.  

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában