Labdarúgás

2024.07.13. 07:00

Erős csoportban lett bajnok a Kaskantyú

Kiváló bajnoki évet zárt a Kaskantyúi FSE a vármegyei harmadosztály Közép csoportjában. Nemcsak hogy megnyerték, ­hanem egyenesen magabiztosan nyerték meg a bajnok­ságot.

Szentirmay Tamás

A vármegyei harmadosztályú labdarúgó-bajnokság Közép csoportjában új bajnokot avattak a 2023/2024-es évben. A kaskantyúi játékosok nyakába aranyérmet akasztottak, a klub vitrinébe pedig bekerült az ezért járó kupa. A csapat hatalmasat küzdött, hogy az álmát meg tudja valósítani.

A Kaskantyú bajnok csapata
Fotó: Kaskantyúi FSE

– Az igazat megmondva, már a 2022/2023-as bajnoki évben szerettünk volna a képzeletbeli dobogóra felállni, de ez akkor nem sikerült, mert csak negyedikek lettünk. Az utolsó mérkőzésen dőlt el az, hogy nem leszünk harmadikok – mondja Virág Tibor, az egyesület elnöke. – Éppen ezért a most elmúlt bajnokságban is hasonló célokat tűztünk magunk elé. Meg akartuk mutatni, hogy képes a csapat ezt a feladatot megoldani. Az elmúlt év nyarán nyolcan mentek el tőlünk, illetve abbahagyták a játékot, ezért muszáj volt erősítenünk. Helyettük jött Kiskőrösről Bánszki Dávid, Soltról Hajdú Norbert, Kecelről Jaksa Richárd, Tázlárról Záhonyi Mátyás, Dunaújvárosból pedig Oroszi László. Így teljes volt a keretünk, de egész ősszel azzal küszködtünk, hogy sok a sérültünk. Két olyan labdarúgónk is volt, akiket műteni kellett, ők talán az ősszel már játékra tudnak jelentkezni. 

Az őszi fordulóban tizenegy alkalommal győztesként hagyta el a pályát a Kaskantyú, és mindössze kétszer szenvedett vereséget, így a második helyen teleltek. A sok sérült és hiányzó miatt úgy döntöttek, hogy még egy kicsit erősítenek és létszámot növelnek, mert mindössze tizenkettő, tizenhárom hadra fogható játékosuk maradt. Így érkezett hozzájuk Mezőfalváról Gertner Patrik, Dunaújvárosból Hollós Bálint, Kiskőrösről Karf Alex és Varga Szabolcs, illetve Soltvadkertről Kelemen Róbert. Sajnálatos módon Kiskőrösön a Szilveszter Kupán a gólkirály jelöltjük, Kovács Zsolt megsérült. Az ő pótlására jött Bölcskéről Kiss Patrik, aki meghálálta a bizalmat, mert huszonegy gólt rúgott. 

– Tavasszal az utolsó fordulóban, mikor már tudtuk, hogy bajnokok leszünk, akkor elengedtük a Vadkert II elleni találkozót. A félidőben még vezettünk, de a szünetben megbeszéltük, hogy mindenki játsszon, aki a kispadon van. Ne arra menjünk, hogy veretlenek maradjunk, így a tavasszal csak ez az egyetlen vereségünk volt. Hivatalosan huszonhat, huszonhét igazolt játékosunk van, de a sérülések és a munkák miatt – többen is három műszakban dolgoznak – szükség volt ilyen létszámra. 

Talán nem meglepő, hogy ebben az osztályban nincsenek meghatározott napokon edzések. Ezt Virág Tibor is elmondta. – Mindenki saját magát edzette, mert több településen élnek a játékosaink. Az újvárosiak hetente három alkalommal kispályán is fociznak. A többiek pedig Kiskőrösön, mert Kaskantyúra nem nagyon jöttek el. Mindössze két helyi játékosunk van. Ettől az évtől azonban már óvodáskorban elkezdtük csapathoz szoktatni a gyerekeket. De egy nyolcszáz fős kisfaluban nehéz olyan embert találni, aki elkezd focizni. Azt viszont el kell mondanom, hogy a meccsek látogatottsága nálunk jobb, mint a környező településeken. Vannak olyan csapatok, amelyek megszűnnek. Azt viszont nem értem, hogy miért a mi csoportunkat erősíti például a Balotaszállás és a Kunfehértó. Az elmúlt évben ide tették a Közép csoportba az Északi csoport bajnokát, a Fülöpszállást és a Szabadszállást is. Állíthatom, hogy a mi csoportunk sokkal erősebb, mint a vármegyei másodosztály. 

A kaskantyúi játékosok a huszonnégy mérkőzésen nem keveset, hanem száztíz gólt lőttek, amihez Kovács Zsolt negyvenkettő találattal járult hozzá. 

– Többet is lőhettünk volna, ha jobban odafigyelünk –hangsúlyozza az elnök. – Kovács Zsolt a sok gólja ellenére hat meccsen sérült volt, egy találkozón pedig eltiltás miatt nem szerepelt. Ez a csoportunk erősségét is mutatja, hogy szinte veretlenül kell odajutni a tabella elejére, mert ott lihegnek mögöttünk. Tavasszal egyedül mi voltunk az a csapat, aki az összes idegenbeli mérkőzését megnyerte. A rangadókra, a vármegyei első osztályban szereplő csapatok fiókcsapatai kihasználják a maximális két első osztályú labdarúgó bevetését. Ezenkívül még néhány ifjúsági korú játékos is pályára lép, amit megenged a szabályzat, így ellenük a kisebb csapatoknak nagyon nehéz jó eredményt elérni. 

A csapatból csak ketten távoztak, Barta Roland Soltra, illetve Kiss Patrik nagyot ugorva, az NB III.-as Iváncsára igazolt. A gólképességét jól mutatja, hogy mindössze hét találkozón szerepelt, de huszonegy alkalommal zörgette meg az ellenfelek hálóját.

Egy bajnokságot nyerő csapatnál mindjárt adódik a kérdés, hogy felmerült-e az, hogy esetleg egy osztállyal feljebb lépjenek? – Egyelőre nem. A vármegyei labdarúgó-igazgatóságtól kaptunk olyan ígéretet, hogy taopályázatból tudnánk építeni műfüves kispályát, palánkkal, világítással felszerelve. Ha ez meglesz, akkor majd tudunk az utánpótlással foglalkozni – tette hozzá Virág Tibor. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában