Baja

2024.07.17. 14:15

Evezős tábor: gyerekek lapátolnak a Sugovicán – galériával, videóval

Péter Szandra és Pankovics Tibor pedagógusok szervezésében immár tizedik éve gyermekek eveznek egy héten át a festői Sugovicán. Idén 19 gyerkőc érkezett, négy lány és 15 fiú. Azokat várták, akik szeretik a vizet, nem félnek tőle és úszni is tudnak – mondták hírportálunknak a szervezők.

Márton Anna

Van, aki szekszárdi, de itt nyaralnak a szülőkkel. Olyan táborozó is csatlakozott, aki korábban Baján élt, de már Ausztriába költöztek, a nyarat viszont itt tölti a nagymamánál. A környező falvakból is többen jelentkeztek, de vannak visszatérő vendégek is.

Baja, evezés, Sugovica
Immár tizedik éve gyermekek eveznek egy héten át a festői Sugovicán
Fotó: Márton Anna

– A Kajak-kenu ház segítségével lehetőségük van táboroztatni gyermeket nyáron. Sajnos az edzések most szünetelnek, de nagyon szeretnénk újraéleszteni a vízi életet, hogy a Kajak-kenu házban élet legyen és a gyerekek jöhessenek edzeni. Évente általában egyszer szervezünk ilyen evezős tábort, mert a vízállás nem mindig kedvező nekünk, de általában júliusban egy hetet táboroztatunk – mondta hírportálunknak Péter Szandra.

Vízbiztos fiatalokat fogadtak a táborba harmadikostól nyolcadikosig, de idén többen voltak alsósok. Egyetlen feltétel volt, hogy tudjanak úszni a jelentkezők. Fontos szempont volt az is, hogy szeressék a vizet, ne féljenek tőle. Egész nap kinti programokat szerveznek a táborozó gyermekeknek.

– Csupa kinti játékokat szervezünk: számháború, labdajáték, tollas, sorversenyek, vizes játékok. Az a célunk, hogy telefon nélkül tudjanak egész héten kikapcsolódni. De nagyon szeretik a tábort, ez a visszajelzés. Reggel fél 8-kor van a gyülekező a parkolóban, a szülőknek ezzel is próbálunk segítenek, hogy nyolcra ők is beérjenek a munkába. Délután négy óráig tart a program. A Duna Hotel biztosítja az ebédet a táborozóknak, klimatizált környezetben – mondta Péter Szandra. Hozzátette: idén először buszoztak is, ami igazán meglepő, de nagy élmény volt a gyermekeknek.

Egyébként gyalogolni szoktak, de ez idén a 40 fokban kivitelezhetetlen volt. A gyermekek azt mondták, hogy a buszozás egy plusz élmény, volt olyan, aki még soha nem ült helyi járaton. Mint azt a szervező kiemelte, szerencsére ez is ingyenes volt. – Itt minden adott, hogy tökéletes legyen az evezős tábor – zárta gondolatait Péter Szandra.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában