Atlétika

2024.07.01. 14:48

A kecskeméti Deák Zalán országos bajnok lett

Deák Zalán, a kecskeméti KARC-KESI versenyzője egyéni csúccsal aranyérmet szerzett 100 méteres síkfutásban a felnőtt atlétikai országos bajnokságon.

Vincze Miklós

Ezen a hétvégén rendezték meg a 129. Atlétikai Magyar Bajnokságot a budapesti Lantos Mihály Sportközpontban. A viadalon száz méteres síkfutásban és kétszáz méteren is érmet szerzett a kecskeméti Deák Zalán, a Bolyai János Gimnáziumnak az idén kitűnő eredménnyel érettségizett diákja, a KARC-KESI versenyzője.

síkfutás, atlétika, Deák Zalán
Pap Kincső és Deák Zalán a brno-i viadalon
Forrás: Beküldött fotó

Szombaton harmincnégy fokos kánikula fogadta az ország legjobb atlétáit a sportközpontban. A férfi 100 méteres döntőről már az elődöntők alapján megjósolható volt, hogy pokolian szoros küzdelmet fog hozni. Izgalomban és küzdelemben is is volt hiány, a fináléban a korábbi EYOF-győztes Deák Zalán az utolsó húsz méteren előzte meg az addig vezető Szabó Dánielt és nyerte meg az aranyérmet 10.44-es új egyéni csúccsal.

Deák Zalán, akinek az edzője Juhász István, a vasárnapi versenynapon, 200 méteren is begyűjtött még egy érmet, ott a bronzérmet szerezte meg.

Férfiak, 100 méter, országos bajnok: Deák Zalán (KARC, edző: Juhász István Zoltán) 10.44, 2. Szabó Dániel (ARAK) 10.48, 3. Boros Bence (NYSC) 10.59.

Férfiak, 200 méter, országos bajnok: Molnár Attila (edző: Karlik Pál) 20.84, 2. Wahl Zoltán (TSC-Geotech) 21.09, 3. Deák Zalán (KARC) 21.13.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában