Rendezvény

2024.07.03. 12:30

Sport, szórakozás és finom ételek jellemezték a bugaci falunapot – galériával

Nagy sikerrel zárult a jubileumi, 25. falunap a hétvégén Bugacon. A népszerű eseményt idén új helyszínen a községi parkban, az árnyékot adó fák alatt tartották.

Vajda Piroska

A helyszínváltoztatás jó döntésnek bizonyult, hiszen így még szívesebben vettek részt a programokon a bugaciak és a faluból elszármazottak – nyilatkozta Szabó László, polgármester. Elmondta, idén is gazdag programokkal várták a vendégeket. Népszerű volt a családi főzőverseny, amelyre sertéspörkölt és annak minden újragondolt verziójával tizennégy csapat nevezett. Idén is meghirdették a Bugac tortája versenyt. Folytatódott a népszerű strandfoci verseny, amelyen a médiaválogatott csapata is megmérettette magát. A szórakoztató programok sorában volt lovaglás, kutyabemutató, bátorságpróba gyerekeknek, örömzenélés, koncertek sztárfellépőkkel, diszkó és utcabál. 

főzőverseny, falunap, sport
A képen a főzőverseny eredményhirdetése látható
Fotó: Vajda Piroska

Strandfoci versenyt a Csibészek csapata nyerte. Második lett a Csel C , harmadik pedig a Majd Jövőre SE csapat. A legjobb kapusnak járó különdíjat Hunyadi Roland kapta. A legjobb mezőnyjátékosnak Deli Mihályt válaszották. A gólkirálynak járó díjat Híz Dániel kapta. A legjobb leány játékosnak járó díjat Pöszmet Eszter vehette át. 

A főzőversenyt Varga Gácsi István nyerte. Második lett az Ádám és Ádám csapat, harmadik helyezett lett Bíbokné Káldi Éva. 

A tortasütő verseny győztese Sinkóné Almási Ildikó lett. Második helyen végzett Gácsi Tímea, harmadik helyezett lett Juhász-Vargáné Tóth Katalin. 

Az elkészült ételeket és tortákat a médiaválogatott csapatból Németh Lajos, Szebeni István, Feng Ya Ou Ferenc, Petőváry Zsolt és Mohácsi Norbert, illetve a bugaci fogathajtó világbajnok, Juhász László bírálta. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában