Birkózás

2024.06.14. 16:38

Tóth Bendegúz-ösztöndíjas lett Elekes Enikő, világ- és Európa-bajnok kalocsai birkózó

Újabb sikert könyvelhet el Elekes Enikő, a világhódító útjára Kalocsáról elindult ifjú sportoló. Ezúttal nem a birkózószőnyegen aratott újabb győzelmet, hanem a KIMBA Birkózó Akadémia, a Magyar Birkózók Szövetsége és a Testnevelési Egyetem közös ösztöndíjpályázatát elbíráló grémium előtt.

Zsiga Ferenc

„Akadémiánk U20-as világ- és Európa-bajnok birkózója, Elekes Enikő az idei Tóth Bendegúz-ösztöndíjasa” – adta hírül közösségi médiás oldalán a KIMBA–Kozma István Magyar Birkózó Akadémia.

ösztöndíj, Elekes Enikő, Kalocsa
Tóth Bendegúz-ösztöndíjas lett Elekes Enikő, világ- és Európa-bajnok kalocsai birkózó
Forrás: Magyar Birkózó Szövetség

Elekes Enikő a BOK Sportcsarnokban vette át az ösztöndíj odaítéléséről szóló okiratot. A kalocsai származású sportoló idén március 15. óta a Kalocsa Város Díszpolgára cím birtokosa.

A Tóth Bendegúz birkózó sportszakmai ösztöndíjról.: a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, a Magyar Birkózók Szövetsége és a Testnevelési Egyetem által alapított ösztöndíj célja a birkózó sportágban a Testnevelési Egyetemen aktív hallgatói jogviszonnyal rendelkező azon hallgatók támogatása, akik tanulmányaik ideje alatt a tantervi követelményeken túlmutatóan a birkózó sportág számára (sportszakmai fizikai és elméleti) tevékenységet végeznek. Ösztöndíjban a tanulmányi évben egy pályázó részesíthető. A támogatás összege a 2023/2024. tanévre vonatkozóan 300 ezer, melyet a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány biztosít.



 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában