Úszás

2024.06.26. 14:01

A Bácsvíz KVSC jól indította a nyarat

Immár harmadik alkalommal rendezte meg 2024. június 22-én a Bácsvíz KVSC és a Kecskeméti Fürdő a Nyárindító Úszóversenyt, mely első sorban a fiatalabb korosztály számára nyújtott versenyzési lehetőséget.

Nyitray András

A megmérettetés sokaknak amolyan főpróba volt a korosztályos nyári országos bajnokságokra. A jó hangulatú versenyen 34 egyesület több mint 200 versenyzője indult el, köztük a Bácsvíz KVSC 21 sportolója, akik 16 arany-, 12 ezüst- és 10 bronzérmet gyűjtöttek. 

Bácsvíz, úszás, verseny
A Bácsvíz KVSC csapata
Fotó: Bácsvíz KVSC

Az egyesületi pontversenyt a Kecskeméti Sportiskola (KESI) nyerte, második helyen a Bácsvíz KVSC, a harmadik helyen pedig a Békéscsabai Előre Úszó Klub végzett. A Nagy Zoltán és Bács Ferenc által felkészített versenyzők közül ezúttal Kaczkó Lilien, Szilvási-Hazag Aliz, Garajszki Máté, Rozek Petra, Szabó Letti, Gróf Csaba és Kószó Botond tudott felállni a dobogó tetejére. Ezüstérmet szerzett Szilvási-Hazag Aliz, Ecsedi Bence, Szalontai Roland, Rozek Petra, Osztényi Dániel, Gróf Csaba, Kaczkó Lilien, Kolonics Lara, Palla Léna. A dobogó harmadik fokára Farkas Flóra, Szabó Letti, Kiss-Pauditz Aliz, Krajcsi Zolna, Kolonics Lara, Szilvási-Hazag Aliz, Kószó Botond, Rozek Petra, Palla Léna állhatott fel. Ebből is látszik, több olyan úszó is akadt, aki több érmet szerzett. 

Az egyesülethez kapcsolódó hír, hogy Mozsárik Levente bekerült az ifjúsági Eb-re készülő magyar válogatott keretébe. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában