labdarúgás / galériával

2021.10.10. 21:09

Kunbaja győzelmet aratott a Sükösd felett

A megyei II. osztályú labdarúgó bajnokság nyolcadik fordulójában az első helyen álló Kunbaja az ötödik helyen tartózkodó Sükösdöt fogadta. A két csapat élvezetes jó mérkőzést vívott egymással.

Szentirmay Tamás

A hazaiak már a 10. percben megszerezték a vezetést. Jobb oldali beadás után Lazarevic a jobb alsó sarokba lőtt, 1–0. Öt perccel később Rácz közeli lövése fölé szállt. A 27. percben Tamás Károly kiadta a labdát a baloldalra Rácz Eriknek, aki kilőtte a jobb alsó sarkot, 1–1. Három perccel később Bélavári ugrott ki középen; a sükösdi védők későn léptek ki, így nem volt les. Egyedül vezethette kapura a labdát, és a jobb alsó sarokba gurított, 2–1. A 34. percben jött az újabb sükösdi egyenlítés. Jobb oldali beadás után egy védőről megpattanó labdát Rácz lőtt a hosszú sarokba, 2–2.

A második játékrészben élénkebb lett a játék, mind a két csapat azért küzdött, hogy megszerezze a vezetést. Az 54. percben ez a vendégeknek majdnem sikerült is. Kolompár ment el a jobb oldalon, Csanádi kijött rá, de a csatár tovább tudta passzolni, miközben a kapus fájdalmasan felkiáltott. A labdát Rácz lőtte a kapuba, de a játékvezető szabálytalanság miatt nem adta meg. A 68. percben bal oldali szöglet után Bélavári fejelt a kapuba, 3–2. A rendes játékidő utolsó percében Balázs hátulról belerúgott Vojnicba, amiért idő előtt mehetett zuhanyozni. A 92. percben Lazarevic a tizenhatos vonalánál középen kapott labdát, és a jobb alsó sarokba lőtt 4–2.

A kissé mély talajon jó mérkőzést játszott egymással a két csapat, főleg a második játékrészben hajtották meg jobban a találkozót. A vendégek sokáig tudták tartani a hazaiakat, de meg nem adott góljuk rányomta bélyegét a hátralévő játékukra. A hazaiak jobb erőt képviseltek és megérdemelten nyerték meg a mérkőzést.

Kunbajai SE–Sükösd SC 4–2 (2–2)

Kunbaja, 100 néző, vezette: Ézsiás Gábor József (Herceg Tamás, Viskovics László Richárd)

Kunbaja: Csanádi – Ivkovic, Trbovic, Vojnic, Bélavári, Lazarevic, Vuckovic, Nikutovic (Kopunovic 46.), Sotra (Gulyás 78.), Tatalovic G., Tatalovic S. Edző: Mikovic Srdjan

Sükösd: Gajári – Balázs, Bohner, Kolompár, Lógó, Tamás, Ruff, Rácz (Szabados 74.), Végh, Rozsi, Zsók. Játékos-edző: Zsók József

Gól: Lazarevic 10., 92., Bélavári 30., 68., ill. Rácz 27., 34. Kiállítva: Balázs 90.

Mikovic Srdjan: – Azt gondolom, hogy megérdemeltük a három pontot. Sajnos több sérültünk is volt a találkozó előtt, a mérkőzés közben pedig Sotra is megsérült, szalagszakadást szenvedett. Az idei bajnokságban eddig a legnehezebb hazai ellenfelünk a Sükösd volt, mert két alkalommal is tudtak gólt rúgni. Nagyon bátran játszottak, gratulálok nekik. Örülök annak, hogy a második félidőben föléjük tudtunk kerekedni és itthon tudtuk tartani a három pontot.

Zsók József: – Azt hiszem, hogy megyei másodosztályú szinthez képest remek mérkőzést játszottunk Kunbaján. Mi is próbáltuk a taktikánkat az ellenfelünkre ráerőltetni, de ők is miránk. Ami nálunk nagydolog, hogy négy tizenhat éves labdarúgónk szerepelt a csapatban, és valamennyi játékosunk helyi. Ameddig tudtuk, felvettük a kesztyűt velük, de a nagyobb tudás náluk volt. Volt egy-két furcsa bírói ítélet, és ha 2–2-nél megadják a gólunkat, akkor másképp alakult volna az eredmény, mert az egy fontos szituáció volt. Így a Kunbaja megnyerte a mérkőzést, gratulálok nekik. Ebben a bajnokságban egyértelműen ők a legjobbak, nehéz felvenni velük a versenyt. Gratulálok a csapatomnak, mert remekül helyt állt. Így kell tovább menni előre.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában