labdarúgás

2021.04.28. 12:08

A KTE HUFBAU támadója bízik benne, hogy lökést ad a gólja

A KTE HUFBAU csatára, Puskás Zoltán nagyon fontos gólt lőtt vasárnap a Dabas-Gyón ellen, hiszen a 93. percben szerzett találata három pontot ért csapatának. A kecskeméti támadó bízik benne, hogy neki és a csapatnak is nagy lökést adhat ez a folytatáshoz, első körben szerdán a Dunaújváros ellen. Amennyiben az oltási program jó ütemben halad, úgy vasárnap már nézők előtt léphet pályára a Széktóiban a KTE.

Nyitray András

Fotó: BUS_CSABA

– Volt már ennyire kicentizett gólod?

– Igen, volt már ilyen, ám az sajnos akkor nem ért pontot... Ennyire kicentizett és ennyire fontos viszont talán még nem.

– Nagyon fontos volt, mekkora lökést adott szerinted?

– Nekem mindenképpen nagyot adott, remélem a többieknek is. Ez is bizonyítja, hogy mindig a végsőkig kell küzdenünk és koncentrálnunk, bárhogy is megy a játék. Ebből nem engedhetünk, mindig a három pontért kell küzdenünk, csak ez lehet a célunk.

– Milyen meccsre számítasz Dunaújvárosban?

– Nehéz mérkőzés lesz. A Dunaújváros jó csapat, próbálnak futballozni. Vannak kitűnő játékosaik, ugyanakkor azt is hozzá kell tennem, hogy elsősorban rajtunk fog múlni, hogyan alakul a találkozó. A saját játékunkat kell játszani, magunkkal kell foglalkozni, és persze kellően agresszívnak kell lennünk.

– Sűrű hetekben vagytok mostanság, mennyivel jelent ez nehezebb kihívást?

– Személy szerint én szeretem a sűrű menetrendet, elvégre a tétmeccsek miatt futballozunk, ezek éltetnek minket. Nem könnyű persze a 20 csapatos bajnokság, fontos a mentális és a fizikális regenerálódás, de szerencsére ehhez a KTE-nél minden adott. Profin készülünk a meccsekre, úgyhogy ezzel nem lehet probléma. A lényeg, hogy minden meccsen maximális frissességgel lépjünk pályára.

– Hamarosan akár szurkolók előtt is játszhattok, szerencsés esetben már vasárnap a Körösladány ellen. Várjátok már?

– Szenzációs lenne, ha végre újra szurkolók előtt játszhatnánk, ezt mindenki nevében mondhatom, elvégre a sport értük van. Ráadásul hazai pályán térhetnének vissza, ami nagyon nagy lökést adhatna a folytatáshoz a csapatnak. Bízunk benne, hogy ez megvalósulhat! Egyelőre azonban csak a Dunaújvárosra koncentrálunk.

Puskás Zoltán nagyon fontos gólt lőtt
Fotó: Bús Csaba

A KTE HUFBAU két mérkőzést játszik a héten, szerdán 17 órás kezdéssel a Dunaújváros vendége lesz az együttes, majd vasárnap 18 órakor a Körösladány érkezik a Széktóiba. Könnyen lehet, hogy utóbbi mérkőzést már nézők előtt rendezik, hiszen ha addig eléri az oltottak száma a 4 milliót, akkor új intézkedések lépnek életbe, ennek értelében a védettek (akiknek védettségi igazolványuk van) és felügyeletük alatt álló kiskorúak este 11 óráig a sportrendezvényeket is látogathatják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában