Évforduló

2024.06.24. 17:10

Színházi előadás, koncertek és operettgála színesíti Jánoshalma ünnepét – galériával

Várossá avatásának 35. évfordulóját ünnepli idén Jánoshalma, a június 22-30. között megtartandó Jánoshalmi Napok jubileumi rendezvények is részben ennek a jegyében telnek majd. A programsorozat nyitóeseménye volt az elmúlt hétvégén az Imre Zoltán Művelődési Házban a Bugaci Tanyaszínház előadásában bemutatott Páros élet – pajzán népi játék című egyfelvonásos darab, amely eredeti széki gyűjtésből származó pajzán történetek egybefonódása a férfi és a nő kapcsolatáról.

Pozsgai Ákos

A Bugaci Tanyaszínház társulata több mint tíz éve alakult, mindenkinek van hétköznapi civil foglalkozása és emellett játszanak, lépnek színpadra. Első körben azért alakult a társulat, hogy hasznosan töltsék el a szabadidőt, aztán egyre több helyre hívták őket, mára küldetésük lett, hogy a térségben a legkisebbtől a legnagyobb településig vigyenek színházi élményt.

előadás, ünnep, Jánoshalma
A programsorozat nyitóeseménye volt az elmúlt hétvégén az Imre Zoltán Művelődési Házban a Bugaci Tanyaszínház előadásában bemutatott Páros élet – pajzán népi játék
Fotó: Pozsgai Ákos

A bemutatott Páros élet – pajzán népi játék című darab a szerelem humoros oldalát dolgozza fel bohém fordulatokkal és intrikával vegyítve, könnyed szórakozást, jókedvet és értékes tapasztalatokat szolgálva a hallgatóságnak. A jánoshalmi közönségénél is értő fülekre talált az egyfelvonásos előadás, amit a végén hatalmas vas tapssal jutalmazott a társulatnak.

Jánoshalma ünnepi programsorozat sokféle kulturális programot kínál

A várossá avatásának 35. évfordulóját ünneplő felső-bácskai kisvárosban az elkövetkezendő napokban számos kulturális rendezvény, szabadtéri program várja majd az érdeklődőket. Június 27-én, csütörtökön az Imre Zoltán Művelődési Központban a helyi Díszítő Szakkör tagjainak alkotásait állítják ki és mutatják be a Pöndölösök citerazenekar közreműködésével. A Kossuth utcai Művésztelepen Maruzsa Valéria Veronika Álmok útján című festménykiállítása nyílik meg ugyanezen a napon.

Június 28-án, pénteken a Kiskunhalasi Alapfokú Művészeti Iskola jánoshalmi növendékeinek munkáiból nyílik kiállítás az Imre Zoltán Művelődési Központban, ahol az iskola növendékei adnak gálaműsort. Utána a Kántor Band közreműködésével tartanak táncházat.

Június 29-én, szombaton a város főterén felállított színpadon lépnek fel előbb a Gyermeklánc Óvoda zenetagozatos ovisai, majd a Szent Anna Katolikus Általános Iskola tanulóinak műsora következik. Ugyanitt fellépnek a Városi Ki mit tud? verseny nyertesei, utána a Hunyadi János Általános iskola diákjai adnak műsort. Kovácsovics Fruzsina kora esti főtéri gyermekkoncertje előtt még fellép a Bátyai Lányok Gyerek Aerobic csoport is. A koncert után hirdetik ki a Gyermeklánc Óvoda Barkácsoljunk az újrahasznosítás jegyében című családi pályázat eredményét, majd a Szent Anna Római Katolikus Templomban ad koncertet a Hetvenszer Hétszer Együttes.

Este a főtéri nagyszínpadon Musical operettgála lesz, a műsorban fellépő vendégek: Oszvald Marika, Szendi Szilvi, Faragó András, Peller Károly. A szombati eseményeket Dj Zé késő éjszakába nyúló retró diszkója zárja a főtéren.

Június 30-án, vasárnap délelőtt ünnepi szentmise szól a városért a Szent Anna Római Katolikus Templomban, kora este a város főterén a Madarasi Fúvószenekar lép fel, este a Bikini együttes ad élő koncertet.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában