Kecskemét

2019.07.19. 11:30

Újabb könyvekkel gyarapodott a Rotary Téka a vasútállomáson

Csütörtökön délután újabb könyvadománnyal gyarapodott a Rotary Téka a kecskeméti vasútállomáson.

Sebestyén Hajnalka

A kecskeméti Rotary Klub által áprilisban kialakított vasútállomási könyvespolc-kezdeményezés tovább gyarapodott. A Rotary Téka célja, hogy a vonatra várakozók kedvükre válogathassanak a könyvek között, nyugodtan elvigyék a könyveket, és ha újra arra járnak, cserébe tegyenek másikat. A kezdeményezés jól működik, folyamatosan cserélődik a könyvállomány, erről a rotarysok folyamatosan meg is győződnek.

Csütörtökön újra nagyobb adomány érkezett a Tékába. Cseh Gábor, a kecskeméti Rotary egyik alapítója, korábbi elnöke hozott három táska könyvet, mintegy száz kiadványt. Köztük számos útikönyvet, mesekönyvet, szakácskönyvet és regényt.

Az adomány átadását összekötötték a rotarysok egy másik, hagyományteremtő rendezvénnyel. Állomás irodalom – Irodalmi állomás elnevezéssel könyves délutánt tartottak. Az új kezdeményezés célja, hogy a helyi vagy kecskeméti kötődésű írók, költők bemutatkozzanak. Első alkalommal Pásztor Andrea A platánfa álma című könyvét ismerhette meg az utazóközönség. A programon jelen volt a képeskönyv illusztrátora, Nagy-Bán Kitti is.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában