Döntés

2 órája

Elhalasztják az új vonalszámozás bevezetését a kecskeméti autóbuszokon

Egy rövid kommunikációs tájékoztatási időszak erejéig elhalasztja a város a kecskeméti buszok új vonaljelölésének bevezetését – mondta el dr. Homoki Tamás alpolgármester a csütörtöki közgyűlésen. Egy ideig a régi és az új jelölés együtt szerepel majd a vonalakon, hogy könnyebben megszokja az utazóközönség az új rendszert.

Horváth Péter

Az eredeti elképzelés szerint október 28-án vezették volna be a KeKo autóbuszain az új vonalszámozást, azonban a lakosság tájékoztatása érdekében ezt későbbre halasztják – hangzott el a csütörtöki közgyűlésen dr. Homoki Tamás alpolgármestertől. Az alpolgármester ezt Király József (Szövetség a Hírös Városért Egyesület) előterjesztésére válaszolta, melyben a frakcióvezető azt kérte, hogy hagyják meg a régi jelöléseket.

vonalszámozás, autóbusz, KEKO
Elhalasztják az új vonalszámozás bevezetését a kecskeméti autóbuszokon
Fotó: Bús Csaba / archív-felvétel

Az alpolgármester kifejtette, hogy egy hosszabb ismerkedési időszakon keresztül az új vonalszámok együtt szerepelnek majd a régiekkel, addig, amíg az utazóközönség megszokja az új jelölést. Emellett a kérdést újratárgyalja a szakbizottság, de az alpolgármester hangsúlyozta, hogy csak azért, hogy az új bizottság is megismerje ennek részleteit, illetve azért, hogy vita induljon róla, de azt nem támogatja, hogy a rendszer maradjon a régiben. Az új jelölésről elmondta, hogy szakmailag indokolt, átlátható és logikus. A bevezetés idejét később határozzák meg, a szakbizottság a jövő hét utáni héten tartandó rendkívüli ülésén tárgyalja a kérdést.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában