Rendezvény

2 órája

A vakok és gyengénlátók együtt ünnepelték a fehér bot napját Kecskeméten – galériával

A látás hónapja keretében a nemzetközi fehér bot napja kiemelt ünnep. Péntek délelőtt erről nagyszabású műsor keretében Kecskeméten, a Magyar Vakok és Gyengénlátók Bács-Kiskun Megyei Egyesülete is megemlékezett.

Sebestyén Hajnalka

A helyi vakok és gyengénlátók csoportja duplán ünnepelt, hiszen a nemzetközi fehér bot nap mellett az egyesület fennállásának 20. évfordulójához érkeztek. A jubileumi ünnepségnek a Katona József Könyvtár különterme adott helyet. A vakok- és gyengénlátók nagy számban vettek részt a hangulatos eseményen. 

vakok és gyengénlátók, fehér bot napja, ünnepség
A vakok és gyengénlátók együtt ünnepelték a fehér bot napját Kecskeméten 
Fotó: Bús Csaba

A fehér bot nemzetközi nap célja, a közvélemény figyelmének felhívása a vakok és gyengénlátók sajátos élethelyzetére, keresve gondjaik megoldásának lehetőségeit, a társadalomba való teljesebb értékű beilleszkedésük útját.

A több órás jubileumi műsor Sirkó László és a Katona József Nemzeti Színház Minitársulata által színpadra vitt zenés-verses előadással vette kezdetét. Fellépett: Sirkó László mellett Csombor Teréz, Sirkó Anna, Hegedűs Melinda, Bori Réka és Koltai-Nagy Balázs. Ezt követően a programban szerint több zenei műsor és az irodalmi pályázat eredményhirdetése is szerepelt. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában