Kecskemét

2 órája

A Rákóczi iskola diákjai bekötött szemmel tapasztalhatták meg a vakok mindennapjait – galériával

Érzékenyítő foglalkozást tartottak szerdán Kecskeméten, az Érzékelések kertjében. A fehér bot napja jegyében a II. Rákóczi iskola diákjai a feladatok során átérezhették a vakok és gyengénlátók mindennapi nehézségeit.

Sebestyén Hajnalka

Harsányi Zsuzsanna, a Kecskeméti Szent László Lions Club tagja elmondta: a II. Rákóczi Iskola tanulói számára az érzékenyítő programot a fehér bot napja és a látás hónapja keretében szervezték meg. A nemzetközi Lions-mozgalom egyik legfontosabb tevékenysége a látás védelme, ez az érzékenyítő délelőttöt is kapcsolódott e jótékonysági mozgalomhoz. A klubnak a héten több programja is volt ennek jegyében. 

Rákóczi iskola, érzékelések kertje, kecskemét
A Rákóczi iskola diákjai különböző feladatok során átérezhették a vakok és gyengénlátók mindennapi nehézségeit. 
Fotó: Beküldött fotó

A mesés foglalkozáson a II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola 5.c osztályos tanulóinak, hat nehéz próbát kellett kiállniuk a sötétség birodalmában, hogy visszahozzák a fényt a földre.

A gyerekek két csoportban, játékos formában tapasztalhatták meg nem látó embertársaink napi gondjait, nehézségeit, a segítségnyújtás formáit. A klub által a Covid idején létrehozott Érzékelések kertje kiváló lehetőséget ad, hogy a gyerekek átéljék a többi érzékszerv fontosságát, így a kézzel, lábbal tapintást, az illatok felismerését, a hangok nyújtotta élményeket, az ezekkel való tájékozódást, az egymásba való bizalmat, a csak szóval történő irányítást.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában