Kézműves portéka

3 órája

Százakat vonzott a II. Őszi Kultúrpiac Kalocsán

Vasárnap második alkalommal rendezett kultúrpiacot az Octopus Egyesület, az esemény ezúttal is a kézművesek és a művészetek iránt érdeklődők ünnepe volt Kalocsán.

Zsiga Ferenc

A Búzapiac téri fedett piacon megrendezett, ezernél is több látogatót vonzó eseményen kézműves portékákból, finomabbnál finomabb süteményekből, zenei élményekből ezúttal sem volt hiány. 

kultúrpiac, ősz, Kalocsa
Százakat vonzott a II. Őszi Kultúrpiac Kalocsán
Fotó: Zsiga Ferenc

Az árusok asztalain szebbnél szebb ékszerek, dekorációk, használati tárgyak, édességek, mézek, termelői élelmiszerek sorakoztak, a közelgő Mindenszentekre tekintettel számos, távolabbról is érkező virágárus és koszorúkészítő kínálta a portékáját, de azért a már megszokott bolhapiac sem maradt el.

Az esti órákban záruló vásárban a szokásosnál is nagyobb teret engedtek a művészeti alkotásoknak. A kalocsai és a járás több településéről, de még Bajáról és Jánoshalmáról is érkező alkotók kedvezményesen juthattak asztalokhoz és kiállítótérhez.

A rendezvényt Richter Mátyás, a kalocsai belvárosi plébánia káplánjának igei köszöntője nyitotta meg. Verses-zenés műsort adott a Változó Korszak duó, fellépett a Kalocsai Fúvószenekar, a Szent István Gimnázium tanulói és a Bartal-Csapai duó.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában