Mihály-napi vásár

5 órája

Gólyalábas bábjáték és manófalva is várta a kunszállási óvodásokat – galériával

Színes programokkal készült idén is a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde a Mihály-napi vásárra.

Baon.hu

Mihály-napi vásárt tartottak az elmúlt pénteken a Kunszállási Mosolyvár Óvoda és Bölcsőde szervezésében a községben. A rendezvényt Nagy Aliz, Eszik Írisz, Nagy Sándor és Eszik Noel kisbíró nyitotta meg, majd bemutatkozott az óvoda Szakajtó néptánccsoportja Nokta Gábor vezetésével. Ezt követően az iskolásokból álló Happy Step tánccsoport műsorát tekinthették meg az érdeklődők.

Mihály-napi vásár, gyerekek, óvoda, Kunszállás
Színes programok várták a gyerekeket a Mihály-napi vásáron
Fotó: Beküldött fotó

A zenés-táncos programok után a Hórihorgas Hujákolók interaktív gólyalábas bábjátéka okozott vidám perceket kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A Mihály-napi vásárnak a régi múzeum udvara adott helyet idén is. Itt bárki kedvére falatozhatott, és megannyi kézműves termék közül válogathatott. Az Arany Alkony Nyugdíjas Egyesület például kenyérlángost sütött.

Mint azt Horváthné Gellért Emőke Anna óvodaigazgató elmondta, a hagyományőrzés nagyon fontos a településen, így idén is ennek jegyében szervezték meg a programokat.

A rendezvény ideje alatt a faluház szervezésében a Radnai téren kun játszótér várta az óvodásokat, ahol számos népi játékot kipróbálhattak. Fülöp-Hornyák Lilla és férje gyógynövény-felismeréssel várta az érdeklődőket, míg az Azokért az Emberekért Egyesület és a Mi Örökségünk Klub vezetője, Farkas Tamás jóvoltából vályogtéglát készíthettek a gyerekek. A vásár ideje alatt megtekinthették a látogatók Tábiné Tálas Patrícia és Bihariné Tapodi Dorina kiállítását is.

A Radnai téren és a régi múzeum udvarán zajló eseményekkel párhuzamosan megnyitották az óvoda tornatermében a Manófalva elnevezésű kiállítást. A hatalmas dioráma alkotásait a gyerekek és a szülők készítették el, és ebből építette meg a manótelepülést Parázsó Viktória, Maksa Balázsnak köszönhetően pedig a gyerekek egy VR-szemüveg segítségével virtuálisan is bejárhatták a Manófalvát.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában