Eskütétel

3 órája

Két alpolgármester segíti a dusnoki képviselő-testület munkáját – galériával

Letették esküjüket szerdán a dusnoki képviselő-testület tagjai és a polgármester a községháza tanácstermében.

Zsiga Ferenc

Az ülésen a Szervezeti és Működési Szabályzat módosításainak megtárgyalása és kihirdetése után Bolvári Dávid polgármester javaslatára a képviselő-testület tagjai titkos szavazással társadalmi megbízatású alpolgármesternek Gorbay-Nagy Tihamér képviselőt választották meg, majd szintén a polgármester javaslatára megválasztották külsős alpolgármesternek dr. Palotai Pétert. Így Dusnokon a jövőben két alpolgármester segíti majd a főállású polgármester munkáját.

dusnoki képviselő-testület tagjai és a polgármester
A dusnoki képviselő-testület tagjai és a polgármester 
Fotó: Zsiga Ferenc

Miután mindkét alpolgármester letette az esküt, a jelen lévő Tomaskovity Szabolcs dusnoki plébános áldást kért Bolvári Dávid polgármester, Garbay-Nagy Tihamér alpolgármester, dr. Palotai Péter alpolgármester, dr. Bajusz István, Bolvári Zoltán, Cser István, Pozsonyi Dávid, Vincze János képviselők és a külsős bizottsági tagok munkájára.

A folytatásban a képviselők a pénzügyi és ügyrendi bizottság megalakításáról döntöttek. A bizottság elnökének Pozsonyi Dávid képviselőt, alelnökének, egyben képviselő tagjának dr. Bajusz Istvánt, külsős tagjának Hodován-Pécsi Petrát választották meg.

A napirend tárgyalása a polgármester illetményéről, költségtérítéséről, az alpolgármesterek tiszteletdíjáról és költségtérítéséről szóló szavazással folytatódott. Talán itt talán érdemes megjegyezni, hogy a törvény ezen összegeket az ország valamennyi önkormányzatára kiterjedően, generálisan szabályozza, de azért ezt formálisan a képviselő-testületnek jóvá kell hagynia. Még mielőtt erről szavaztak, dr. Palotai Péter alpolgármester bejelentette, hogy nem tart igényt tiszteletdíjra. A többiek esetében a törvény adta keretek szerint állapították meg a juttatásokat.

Ezt követően Mindszenti István leköszönt polgármester végkielégítéséről és szabadságmegváltásáról döntöttek, majd Bolvári Dávid a polgármesteri ciklust érintő gazdasági programot ismertette. Bejelentette továbbá, hogy Dusnok Község Önkormányzata idén is csatlakozik a Bursa Hungarica felsőoktatási ösztöndíjpályázathoz.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában