Mezei Katalin Eszter

5 órája

A zene öröméért játszik a kecskeméti harmonikás – videóval

A kecskeméti Mezei Katalin Eszter három éve elevenítette fel harmonikatudását, azóta rendszeresen lép fel különböző rendezvényeken. Repertoárján keringők, világslágerek, népdalok, csárdások, katonadalok szerepelnek. Ezekből kaptak ízelítőt a minap a kerekegyházi Szecsődi Udvarház Alkotók és Előadók klubjának tagjai.

Gulyás Sándor

– A zenélést és az éneklést gyermekkoromban kedveltem meg. Szüleim nagyon szerettek nótázni a barátaik társaságában. Az első harmonikámat általános iskolás koromban kaptam, ekkor kezdtem zenét tanulni, ismerkedni a hangszerrel. A megszerzett tudást azonban sokáig nem hasznosítottam. Három évvel ezelőtt ellátogattam egy harmonikás kiállításra és találkozóra, ami megerősítette bennem a hangszer iránti rajongásomat – mondta a kecskeméti harmonikás.

kecskeméti harmonikás, Mezei Katalin Eszter, Kecskemét,
A zene kitölti az életem, felszabadít, gyógyít, megtisztít – vallja  Mezei Katalin Eszter, kecskeméti harmonikás
Fotó: Gulyás Sándor

Mezei Katalin Eszter negyven év elteltével, ekkor már nyugdíjasként újra elővette hangszerét. Felelevenítette a korábban tanultakat, és új számokkal bővítette repertoárját. Keringőket, világslágereket, népdalokat, katonadalokat, csárdásokat játszik, és alkalomadtán dalra is fakad.

– Gyermekkorom óta énekelek, aminek tudományát autodidakta módon sajátítottam el. Jelenleg két helyre járok, a kecskeméti mantrakörbe, valamint a Gyöngyfüzér Kulturális Körben csiszolgatom a hangom. Nagyon szeretek zenélni, naponta több órát játszom otthon. Mindenhová szívesen megyek, ahol harmonikaszót szeretnének hallani. Örömmel teszek eleget a meghívásoknak. Igyekszem eljutni a nyugdíjasházakba is harmonikázni, mert nagy boldogságot jelent számomra, ha hangszeres játékommal örömet szerzek, mosolyt csalok mások arcára – fogalmazott Mezei Katalin Eszter.

A harmonikás hangterápiával is foglalkozik

– A zene kitölti az életem, felszabadít, gyógyít, megtisztít. Az ütemek, a dallamok csodás keveredése jótékonyan hat rám. Ennek kapcsán jutottam arra az elhatározásra, hogy megismerkedem a hangterápiával, ami tökéletes egyensúlyt, egészséget és harmóniát teremt. A hangok harmonizáló, egészséget támogató hatásának nap mit nap hasznát veszem, ami segíti táplálni az életerőmet, helyreállítani az energiaegyensúlyomat. A hangterápia jótékony hatásaiból családom tagjai is részesülnek – tette hozzá Mezei Katalin Eszter.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában