Szeretem Csólyospálost Mozgalom

6 órája

Sok önkéntes csatlakozott az őszi jubileumi nagytakarításhoz Csólyospáloson – videóval

A Szeretem Csólyospálost Mozgalom összefogva a helyi önkormányzattal 35. alkalommal szervezte meg a település legnagyobb hulladékgyűjtési akcióját a hétvégén. A korábbi hagyományoknak megfelelően vonultak ki a programba részt vevők az utakra, és szedték össze a felelőtlenül eldobált szemetet.

Pozsgai Ákos

Harminchét önkéntes – köztük – cserkész fiatalok, a Csólyospálosi Asszonyok Közösségének tagjai és a közfoglalkoztatásban résztvevők – jelentek meg reggel 8 órakor az önkormányzat hivatala előtt és Á. Fúrús János polgármester rövid tájékoztatója után elindultak a csoportok, hogy összeszedjék a faluban az utak mentén eldobált szemetet.

jubileumi nagytakarítás, Csólyospálos, hulladékgyűjtés,
Jubileumi nagytakarítás Csólyospáloson
Fotó: Pozsgai Ákos

A lelkes aktivisták több mint 40 zsák hulladékot gyűjtöttek, túlnyomórészt eldobált csokis papírok, cigarettás dobozok és műanyag flakonok voltak az utak mentén. A szemét összegyűjtéséhez szükséges eszközök – kesztyűk, zsákok, láthatósági mellények – biztosítását, valamint elszállításának költségeit ezúttal is az önkormányzat vállalta magára.

Az önkéntes munka végeztével minden résztvevőt az önkormányzat a sportpályára invitált egy közös ebédre, zúzapörkölt volt a menü, amit jóízűen fogyasztottak el. Az ebédet Harkai Zoltán készítette el, a jubileumi önkéntes akcióra desszert is készült, amit Barnáné Németh Anna ajánlott fel.

A polgármester személyesen köszönte meg az önkéntesek munkáját, és ismét felhívta a lakosság figyelmét a hulladékkezelés szabályainak fokozott betartására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában