Segítséget kapnak a családok

3 órája

Több mint 17 ezer egyszülős család van Bács-Kiskunban – galériával, videóval

Nagy Anna, az Egyszülős Központ vezetője látogatott az önkormányzati fenntartásban működő kecskeméti Biztos Kezdet Gyerekházba hétfő délután. Engert Jakabné alpolgármester a látogatás apropójáról elmondta, hogy az önkormányzat stratégiai együttműködést kötött az Egyszülős Központtal tavasszal. Tették ezt azért, hogy az egyszülős családok közül minél többen kaphassanak segítséget.

Horváth Péter

Az együttműködés által sokkal inkább látókörbe kerülnek az egyszülős családok, és a központ munkatársai felhívják az önkormányzat figyelmét azokra, akiknek segítségre van szükségük – fejtette ki Kecskemét alpolgármestere. Engert Jakabné hangsúlyozta, hogy az egyszülős családok helyzete nem könnyű, és fokozott odafigyelést, támogatást igényelnek. Erre példa volt az egyszülős családok szemüvegvásárlási támogatása, ami immár az önkormányzati rendelet része is. 

egyszülős családok, Biztos Kezdet Gyerekház, segítség, Kecskemét
Sokoldalú támogatást nyújtanak az egyszülős családoknak a kecskeméti Biztos Kezdet Gyerekházban
Fotó: Horváth Péter

Az alpolgármester elmondta, hogy tovább keresik azokat a területeket, ahol ezeket a családokat támogathatják. Engert Jakabné kihangsúlyozta: a Biztos Kezdet Gyerekház nélkülözhetetlen szerepet játszik a környéken élő, nemcsak egyszülős családok esélyteremtésében. Az alpolgármester hozzátette: a gyerekház kiterjedt kapcsolatokat ápol a városi szervezetekkel, ami nagy segítséget jelent a családok felmerülő szükségleteinek kielégítésére.

Az egyszülős családok számára a gyerekház nagy segítség

Nagy Anna elmondta, hogy Bács-Kiskunban több mint 17 ezer egyszülős család van, ami a gyermeket nevelő családok közel 30 százaléka. Ezért kiemelten fontos szerep hárul a kecskeméti Egyedülálló Szülők Klubjára, melyet Golovics Mónika vezet. Nagy Anna méltatta az önkormányzat szerepét, hiszen számos kezdeményezésben segítő kezet nyújtott. A vezető méltatta a gyermekház munkáját, és elismerő szavakkal illette a kiépített, együttműködést szolgáló kapcsolatrendszerét.  

Oláh Anna, a Biztos Kezdet Gyerekház vezetője elmondta, hogy ötödik osztályos korig fogadnak gyerekeket a gyerekházban, ahol nemcsak ők, de a nehéz helyzetben lévő családok is ingergazdag környezetre találnak, hiszen fejlesztő foglalkozás, pszichológiai és mentálhigiénés tanácsadás és pályaorientációs beszélgetés is fogadja őket. A gyerekház a városi pályázatokban is aktívan részt vesz, ennek köszönhetően a nehéz helyzetben lévő szülők különböző képzéseken is részt vehettek. Ilyen volt például targoncavezetői képzés, melynek résztvevői mai napig állásban vannak. Oláh Anna hozzátette: nagyon sok, gyakran nehéz helyzetben lévő család keresi fel őket, akiknek sokoldalú támogatást nyújtanak.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában