Beruházás

2024.09.06. 07:00

A Falvak Éjszakáján adják át az új termelői piacot Kunszálláson

A helyi termékek bemutatójával és kóstolójával egybekötve, a Falvak Éjszakája programsorozat keretében tartják a község új piaccsarnokának átadását. Az ünnepség szeptember 7-én, szombaton 10 órakor kezdődik. Az eseményen köszöntőt mond Almási Roland Márk polgármester; Lezsák Sándor országgyűlési képviselő és dr. Mák Kornél, a Bács-Kiskun vármegyei közgyűlés alelnöke.

Vajda Piroska

Mint arról beszámoltunk, a beruházás 100,572 millió forintba került, melyhez 85,087 millió forint támogatást nyert a település. Az önkormányzat által biztosított önerő így 15,485 millió forint volt. Ezen felül további 10 millió forintba került a pályázaton felüli térburkolás, az asztalok és egyéb utcabútorok, berendezések vásárlása.

piaccsarnok, beruházás, Kunszállás
Befejeződött a piaccsarnok építése Kunszálláson
Fotó: Kunszállás Község Önkormányzata Facebook-oldala

A Falvak Éjszakája és a 25. Gasztronómai Fesztivál szeptember 6-án, este fél 7-kor a Kunszállási Csűrcsavaró Néptáncegyüttes műsorával kezdődik, amit a Zagyva Banda koncertje követ. A pénteki program táncházzal zárul.

Szombaton a piactér átadása után folytatódik a Csemetesétányon az újszülöttek tiszteletére a kisfák elültetése. A főzőverseny 13 órakor kezdődik ünnepélyes tűzgyújtással, az eredményhirdetést fél 7-kor tartják. Az elkészült ételeket a Szabadtűzi Lovagrend tagjai kóstolják és bírálják. 

A nap folyamán lesz néptáncbemutató, fellépnek a Hórihorgas Hujákolók, az Arany Alkony Nyugdíjas Klub, a Meseautót mutatja be a Miami Társulat, koncertet ad Pál Dénes és bemutatkozik a Kunszállási Önképző Kör is. A délután 5 órakor kezdődő ünnepi képviselő-testületi ülésen adják át a helyi kitüntetéseket. 

Vasárnap rendezik meg a Kunszállás–Fülöpjakab–Jakabszállás „öregfiúk” barátságos labdarúgó-mérkőzéseket.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában