Beruházás

2024.09.08. 10:15

Új művelődési központ és könyvtár épül Kiskőrösön

A kormány döntött a kiskőrösi Petőfi Szülőház méltó környezetének megteremtéséről, melynek keretében a jelenlegi Petőfi Sándor Művelődési Központ helyett a régi pártház helyén korszerű, új Kulturális Központ jön létre.

Barta Zsolt

A kormány elkötelezett nemzeti költőnk, Petőfi Sándor születési helyének méltó, nemzeti hagyományainkhoz illeszkedő fejlesztése iránt. Ennek érdekében együttműködési megállapodást kötött Kiskőrös Város Önkormányzata, valamint Magyarország Kormánya a napokban – jelentette be Kiskőrösön Vincze Máté, közgyűjteményekért és kulturális fejlesztésekért felelős helyettes államtitkár és Domonyi László Kiskőrös Város polgármestere. 

Kiskőrös, Művelődési Ház,
A felvételen a jelenlegi művelődési ház látható. Az épületet elbontják, a helyén egy új ingatlan épül, amelyben a könyvtár kap helyet
Fotó: Barta Zsolt

A kormány döntött a kiskőrösi Petőfi Szülőház méltó környezetének megteremtéséről, melynek keretében a jelenlegi Petőfi Sándor Művelődési Központ helyett a régi pártház helyén korszerű, új Kulturális Központ jön létre, valamint sor kerül a Petőfi Sándor tér zöldfelületi rehabilitációjára, új köztér kialakításával, és a régi központ helyén felépül az új Petőfi Sándor Könyvtár is. A kormány célja, hogy a fejlesztés során olyan, a Petőfi Szülőház értékeihez illeszkedő építészeti megoldás szülessen, amely nemcsak esztétikai szempontból kiemelkedő, de méltón képviseli Petőfi Sándor szellemiségét és Kiskőrös Város lakosságának igényeit is – olvasható mindez a kormány hivatalos honlapján.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában