Kovács Benedek Noel

2024.09.15. 08:18

A Matematika Olimpián bronzérmes lett a kecskeméti tehetség

A kecskeméti Kovács Benedek Noel óriási sikereket ért el a Közép-Európai Matematika Olimpián, egyéniben dobogós lett. Most pedig Lengyelországban vesz részt egy matematika táborban.

Sebestyén Hajnalka

Kovács Benedek Noel matematika tudására korán felfigyelt tanára. Tehetségét fémjelzi, hogy ma már hazánk egyik legrangosabb középiskolájában tanul, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium speciális matematika tagozatán.

Kovács Benedek Noel, Kecskemét, bronzérem
A kecskeméti Kovács Benedek Noel bronzérmes lett a Közép-Európai Matematika Olimpián
Fotó: Beküldött fotó

Benedek a napokban egy kiváló eredményt ért el – tudtuk meg a családtól. A magyar csapat tagjaként részt vett az idei Közép-Európai Matematika Olimpián (Middle European Mathematical Olympiad) a Szegedi Tudományegyetem Bolyai Intézetében. A MEMO-n tíz ország, Ausztria, Csehország, Horvátország, Lengyelország, Litvánia, Magyarország, Németország, Szlovákia, Szlovénia és Svájc, nemzetenként 6-6 fős csapattal vett részt. A verseny lehetőséget biztosít a régió legtehetségesebb ifjú matematikusainak, hogy nemzetközi versenytapasztalatot szerezzenek és célzottan, a legmagasabb szinten készüljenek fel a Matematikai Diákolimpiára (International Mathematical Olympiad, IMO), melyet jövőre Ausztráliában, Queenslandben rendeznek meg. 

Az egyéni versenyben Benedek bronzérmet szerzett, ő a város történetében a harmadik diák, aki ilyen rangos elismerésben részesült. Az ő sikere egyúttal a város matematika tehetséggondozásának a sikere is. A Petőfi Sándor Általános Iskola legendás tanára, Nagy Tibor tanár vette észre a Benedekben szunnyadó tálentumát, szárnyai alá vette és a MATEGYE Alapítvánnyal karöltve bontakoztatták ki tehetségét, egyengették útját, melynek egy szép, de korántsem utolsó állomása volt Szeged.

Kovács Benedek Noel, Kecskemét, bronzérem
Az egyéni versenyben Benedek bronzérmet szerzett, ő a város történetében a harmadik diák, aki ilyen rangos elismerésben részesült.
Fotó: Beküdött fotó

Benedek már 18 éves, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium speciális matematika tagozatának 12. osztályos tanulója. 15 évesen, a matematika iránti szeretetének köszönhetően, saját elhatározásából költözött Budapestre, hogy az ország legjobb tanáraitól tanulhasson, fejleszthesse tudását.
Jelenleg is szeretett tantárgyának hódol. Lengyelországban vesz részt egy kéthetes matematikai felkészítő táborban. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában