Képviselő-testület

2024.08.05. 10:30

Kalocsa: a legnagyobb frakciók adhatják az alpolgármestereket

Kalocsán a június 9-i önkormányzati, majd a Kúria döntése nyomán két szavazókörben megismételt polgármester-választás éles küzdelméből dr. Bagó Zoltán, a Kalocsai Lokálpatrióta Egyesület jelöltje került ki győztesen. A polgármesteri tisztséget október 1-től betöltő polgármesternek azonban nincs könnyű dolga, az őt jelölő egyesületnek csak egy, a kompenzációs listán bejutott képviselője van a testületben.

Zsiga Ferenc

– A tizenkét tagú képviselő-testület legnagyobb frakcióját hat képviselővel a Fidesz-KDNP alkotja, a Békés Kalocsáért Egyesületnek három képviselője van. Az elképzelésem szerint egy normális kompromisszum úgy néz ki, hogy a legnépesebb frakció, a Fidesz-KDNP ad egy főállású alpolgármestert, és a második legnagyobb frakció pedig egy társadalmi megbízatású alpolgármestert. Mindez azonban mindaddig teoretikus, amíg az augusztus 20-ig tartó nyári szünet után nem kezdem meg az erről szóló egyeztetéseket a képviselő-testület két érintett, legerősebb csoportjával – mondta el Bagó Zoltán.

képviselő-testület, Kalcsa
Kalocsa új képviselő-testülete
Fotó: Zsiga Ferenc


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában