Rongálások

2024.08.07. 17:45

Térfigyelő kamerákkal vigyázzák a lajosmizsei Pusztatemplomot

Üzembe helyezték a lajosmizsei Pusztatemplom négy térfigyelő kameráját a napokban.

Horváth Péter

Horváth Sándor, az önkormányzat munkatársa elmondta, hogy a kamerák beszerzésének és a kiépítésnek a költségét Lévay Csilla helyi vállalkozó ajánlotta fel a városnak, mert az utóbbi hetekben, hónapokban többször is megrongálták a műemléket. Ezért Lévay Csilla és férje májusban terveket készíttetett egy vagyonbiztonsági céggel azért, hogy kamerás védelemmel lássák el a Pusztatemplomot. Ezt saját vállalkozásán keresztül maga finanszírozta. 

Pusztatemplom, térfigyelő kamera, Lajosmizse
Térfigyelő kamerákkal vigyázzák a lajosmizsei Pusztatemplomot
Fotó: Horváth Sándor

A kamerákat a Pusztatemplom melletti önkormányzati területekre helyezték ki. A működést napelemes rendszer biztosítja, ami azért szükséges, mert a Pusztatemplom olyan külterületi helyszínen fekszik, ahol nincs lehetőség elektromos bekötésre. A kamerák a templomromot és a környezetét figyelik, hiszen korábban vandálok festékszóróval összefújták a műemléket, ami azért is különösen problémás, mert igen sérülékeny a rom kőzete. A beruházás célja, hogy ilyen rongálások nem történjenek a Pusztatemplomon.

A vagyon a napokban átkerül az önkormányzat mint üzemeltető tulajdonába. Tavasz óta ez már a második fejlesztés a műemlék környékén, májusban új piknik asztalokat és padokat helyeztek ki, szintén felajánlás jóvoltából. Lévay Csilla kiemelte: egy jó ügy mellett könnyű kiállni, ezért tette ezt a felajánlást.


 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában