Verseny

2024.08.11. 16:22

Sárkányhajók siklottak a tiszaugi holtágon – galériával

Egyre népszerűbb a sárkányhajóverseny a tiszai holtágon. Nemcsak Tiszaalpár, de Tiszaug is rendez versenyt évek óta az érdeklődőknek. Ehhez azonban tíz plusz egy fős csapatokat kell verbuválni.

Szentirmay Tamás

Ideális környezetben lehet sárkányhajó versenyt rendezni a tiszaugi holtág vizén. Ezt használta ki az önkormányzat és a Tiszaugi Nők Egyesülete. A megjelenteket Káré Gábor polgármester köszöntötte, aki elmondta, hogy 2008-ban kezdődött el Tiszaugon a hajós, csónakos verseny. Azóta kisebb-nagyobb megszakításokkal, főleg a Covid idején, megszakadt a verseny. Először háromszemélyes kenukkal kezdték, majd 2016-tól átnyergeltek a sárkányhajókra. Felhívta a figyelmet arra, hogy aki szeretné kihasználni a háromszemélyes kenut, az megteheti, de csónakázásra is tudnak lehetőséget biztosítani.

verseny, Tiszaug, sárkányajó
Sárkányhajók versenye Tiszaugon
Fotó: Szentirmay Tamás

A mostani sárkányhajó versenyt az önkormányzat mellett a Tiszaugi Nők Egyesülete szervezte. Először a Dunai Sárkányok és a Hupikék Törpikék csapata mérte össze tudást. Majd pedig a Halász Mókusok és az Inárcsi Harcosok csapata mérkőzött meg egymással. A két küzdelem után az első helyezettek, majd pedig a másodikok mérték össze erejüket. Ezt követően vegyes csapatoknak lehetett kipróbálni azt, hogy milyen is sárkányhajóban evezni. A versenyben részt vevő csapatokat halászlé vacsorával vendégelték meg a szervezők.

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában