Múltidéző

2024.08.24. 15:32

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre

Egy újabb különleges összeállítást készítettünk olvasóink által beküldött, régi, családi, kedves fotókból.

Sebestyén Hajnalka

Ha önnek is van olyan képe, mely valamiért emlékezetes, és szívesen megmutatná másoknak is, ossza meg velünk! Fontos, hogy olyan felvételről legyen szó, mely 2004 előtt készült. A képhez rövid leírást is kérünk: kiket vagy mit ábrázol, hol és mikor készült.

A fényképet elküldheti postai úton: Petőfi Népe szerkesztősége, 6000 Kecskemét, Bercsényi u. 7., vagy e-mailben a [email protected] címre. Mottó: Fényképes múltidéző (a postai úton érkezett fotókat felhasználás után visszaküldjük). A megjelenése ingyenes. Előre is köszönjük!

 

Gemenci erdőben Kecskemétről Sebestyén Imréné vitéz András Etelka öccsét, a Dusnokon élő vitéz András Pált (jobbról áll) szeretné meglepni ezzel a régi fotóval születésnapja alkalmából. Az 1970-es évek végén Pali és öccse, Péter az unokahúgaikat vitték ki Dusnok melletti Gemenci erdőbe. 

 

Hajtó úti diákok Jakabszállásról Szabóné Harkai Erika az 1950 körül a Hajtó úti iskola diákjairól készült fotót mutat be, mely a helyi települési értéktárban is megtalálható. A bal szélen áll Faragó Jancsi, a sapkás Fehér Pista, Szűcs Imre, Herédi Lajos, Faragó Pista, Faragó Béla, Pásztor Pista, Faragó Benjámin. Második sorban: Tóth Mari, Nagy Ica, Balogh Erzsi, Gál Pál tanító úr, Frics Valér, Pásztor Juci, Szepesi Mari, Sebők Sanyi. Térdelő sor: K. Kiss Imre, Mészáros Juci, Csík Erzsi, Nagy Ica, Forczek Marika, Kocsis Panni, Rádi Maca, Kocsis Magdi, Kecső Jóska. Ülő sor: Szabó Jenő, Fehér Mihály, Bartuszek Pista, Mészáros Laci, Madari Sanyi. A hajdani tanyai kisdiákok sorából derék emberek, nevezetes személyek kerültek ki.

 

Szép emlék Ágasegyházáról Szórád István nyugalmazott tanár, díszpolgár apai nagyszüleire emlékezik. Kerekegyházán éltek. Régen hagyomány volt, hogy augusztus 20. és a búcsú alkalmából összejött a család, és közösen eltöltöttek egy napot. Ez a fénykép az 1950-es éveket idézi meg. 

 

Aratás után Kecskemétről Kenyeres Dénes nyugállományú alezredes 1930-as évekbe kalauzolja el a nosztalgiázókat. Szentkirályon, aratás után Százdi János birtokán készült a fénykép. A gőzgéppel hajtott cséplőgép előtti részen hasal többek között Százdi János és felesége, valamint Százdi Istvánné.

 

Nagymama és unoka Páhiról Andrássy Gyula családi albumában található ez a fénykép, mely kisebbik fiáról, Tamásról és anyai nagymamájáról, Makány Gábornéról (Locskai Mátyásné) készült Kiskunfélegyházán több évtizeddel ezelőtt. 

 

ONI-találkozó Kecskemétről Balogné Imrefi Anna egy újabb fotóval nosztalgiázik az Országos Nevelő Intézet gazdag múltjából. Ez a fénykép 1984-es, és egy kollégiumi találkozó (ONI, OPGY) kedves pillanatát örökítette meg. Éppen fotókat nézegették egykori tanulószoba-vezetőjükkel, Kima Miklósné Éva nénivel. Egyik régi diáktársuk, Szécsényiné Márti elhozta már első gyermekét is a találkozóra. A lányok 1973–77 között laktak a kollégiumban.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában