Hullócsillagok Éjszakája

2024.08.07. 19:00

Hullócsillagokat kémlelhetünk Kecskeméten is

Augusztus 10-én, szombaton Kecskeméten is lesz Hullócsillagok Éjszakája program. Aki szeretne az égi látványosságokban gyönyörködni, sétáljon el Vízműdombhoz. Akár távcsővel is kémlelheti majd az eget.

Sebestyén Hajnalka

Szombaton 18 órakor kezdődik a Domb Piknik-Hullócsillagok Éjszakája rendezvény, melynek keretében a Kecskeméti Planetárium munkatársai és a Magyar Csillagászati Egyesület Kiskun Csoportja tart változatos programokat a Dombon.

csillaghullás, Kecskemét, Planetárium,
Illusztráció
Fotó: Shutterstock

18 órától Távcsöves Nap-ozás lesz, lehetőséget adnak megnézni a Planetárium speciális távcsöveivel csillagunk felszínét és az ott található érdekes jelenségeket (napfoltok, protuberanciák, napfáklyák, stb.).

19 órakor Főzzünk üstököst! címmel látványos kísérlet szemtanúi lehetnek a résztvevők, mely során üstököst készítenek a résztvevők bevonásával!

20 órától Így neveld a távcsövedet! címmel újabb érdekes program kezdődik. Aki magával viszi saját távcsövét, annak segítenek a használattal kapcsolatos problémák megoldásában. A távcső nélkül érkezőknek pedig tanácsokat adnak arra, hogy érdeklődési területtől függően milyen teleszkópot érdemes kiválasztani, mire vigyázzanak a vásárlásnál.

18 és 23 óra között Hullócsillagnézés és távcsöves bemutató szerepel a programban, a Dombon lézeres csillagkép ismertető kíséretében. Aki ott lesz az gyönyörködhet a város éjszakai fényeiben, megcsodálhatja a Holdat, a Szaturnusz gyűrűjét és sok más érdekességet.

Arra azonban felhívják a figyelmet: a programot csak derült, esőmentes időben tartják meg. Esőnap: augusztus 24.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában