Adománygyűjtés

2024.08.25. 17:25

Idén is jótékony célt szolgált a halászléfőző verseny Kiskunfélegyházán – galériával

Félmillió forint adomány gyűlt össze a jótékonysági halászléfőző versenyen szombaton Kiskunfélegyházán. A jubileum eseményen ötszáz adag halászlé és ugyanennyi túrós csusza kelt el, melynek bevételéből a közlekedésbiztonsági tárbor megszervezését és a Szervdonor Családokért Alapítványt támogatták a szervezők.

Vajda Piroska

Több százan látogattak ki szombaton a Kőfaragók terére, ahol ötödik alkalommal szervezték meg a jótékonysági halászléfőző versenyt. A megméretésre 27 csapat nevezett. A csapatok halászlé és halételek kategóriában mérték össze főzőtudományukat – tájékoztatta a baonhu-t Balla László, alpolgármester, akinek kezdeményezésére valósult meg az esemény. A városvezető szerint, a mai rohanó világunkban még nagyobb szükség van az ilyen rendezvényekre, ahol a baráti társaságok, közösségek finom ételek és italok mellett kikapcsolódhatnak, beszélgethetnek. Ezek a rendezvények még jobb, összetartóbb közösség összekovácsolják a félegyháziakat. 

halászlé, főzőverseny, jótékonyság, Kiskunfélegyháza
Díjazták a halászlé főzőverseny résztvevőit 
Fotó: Vajda Piroska

Fontos célokat támogatnak a halászléfőző verseny bevételéből

Az alpolgármestertől azt is megtudtuk, hogy minden évben jótékony céllal szervezik meg az eseményt. Ezúttal is két célt határoztak meg. Továbbra is támogatják azt a közlekedésbiztonsági tábort, amelyet augusztus utolsó hetében idén második alkalommal szerveznek meg Berki Fanni emlékére. A 14 éves kislány két éve tragikus közlekedési balesetben hunyt el. A közlekedésbiztonsági tábor szülei kezdeményezésére indult el. Mint tavaly, idén is Fanni édesapja, Berki Zoltán  és édesanyja Steiner Nikolett 500 adag halászlevet készítettek jótékony céllal. Az ételek eladásából befolyt bevétel felét a hétfőn kezdődő táborra fordítják. A tábor célja, hogy felkészítsék a 10-12 éves korú gyerekeket az iskolakezdésre, arra, hogy a megnövekedett gépjárműforgalomban biztonsággal, önállóan tudjanak közlekedni – részletezte Balla László. 

Hozzátette, a rendezvény bevételének másik részéből a Szervdonor Családokért Alapítványt támogatják. Az eseményen részt vett az alapítvány létrehozója, Csikós Józsefné Irma is, aki tizenhárom éve vesztette el fiát, Csikós Józsefet. „Csiki” szerveivel három ember életét ­mentette meg. Csikós Józsefné köszönetet mondott a támogatásért és elmondta, az alapítvány célja, hogy hozzájáruljon a szervadományozásról szóló ismeretek terjesztéséhez, és a donor családok lelki gondozásához. 

A halászléfőző versenyen több neves fellépő gondoskodott a vendégek jó hangulatáról. Fellépett többek között Zoltán Erika. Koncertet adott a Kiskunfélegyházi Ifjúsági Fúvószenekar, majd Juhász Adrienn és Mohácsi József szórakoztatta a közönséget. Az estet utcabál zárta Seregély Csillával és Seregély Jácinttal.

Senki nem tért haza üres kézzel 

A Legszebb szakácsné címet Vereb Istvánné Marika kapta. Legszebb szakácsnak Lajos Norbertet választották. A Legszebb terítésért a Csemi csapata kapott díjat. A Legszebb konyha címet Bárdos István csapata vihette haza. A Legvidámabb csapat díját Szabó Lászlóék kapták. A Legnépesebb csapat díját Bajáki Misi csapata vehette át. A Legszorgalmasabb csapatnak járó díjat a Sorakozó csapat vihette haza. 

Halételek kategóriában 1. helyezett lett a Vereb csapat. 2. helyen a Félegyházi Tekergők végeztek. 3. helyezett Bodor István csapata lett. Különdíjat kapott a Hosszúlépés csapat. 

Halászlé kategóriában 1. helyezett lett a Baranyai csapat, akik a Bácshosz különdíját is megkapták. 2. helyen végzett a Smokey Team Barbeque csapat. 
3. lett a Halimádók csapat. Különdíjat kapott a Baja csapat. Szintén különdíjat vehetett át a Pékvarázs csapata, a Döme csapata, a Félegyházi Birkózók csapata, a Gesztenyés csapat, Buza Flórián csapata, a Kisüst Bt., a Vitézek szakácsai csapat, illetve a Szálka tizedes és a többiek. 

 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában