Kiskunhalas

2024.08.09. 18:32

Éjszakai is dolgoznak a Budapest-Belgrád vasút építésén – videóval

A lakosság türelmét kéri a nagyobb hanghatással járó éjszakai munkavégzés miatt a vasútvonalat építő cég.

Pozsgai Ákos

Csütörtök éjszaka Kiskunhalason, a vasútállomástól délre eső részen, a vasútvonal alsóvárosi szakaszán dolgoztak a munkagépek, az újonnan lefektetett vasúti pálya alatt tömörítették a köveket. 

éjszaka dolgoznak, vasút, Kiskunhalas, Budapest-Belgárd
Éjszakai is dolgoznak a Budapest-Belgrád vasút építésén
Fotó: Pozsgai Ákos

Az éjszakai munkálatok előreláthatólag augusztus 17-ig tartanak, azért van rá szükség, mert a nappali melegben a felforrósodott sínekkel a művelet nem olyan biztonsággal végezhető el, mint, amikor le vannak hűlve a sínek.

A város északi oldalán az Olajosok úti vasúti átjáró és a pirtói vasútállomás közötti szakaszon a vasúti átjárókban is munkálatok zajlanak majd, ezért a tázlári bekötőút vasúti átjáróban és az attól Kiskunhalas felé eső földutas átjárókban teljes útzár lesz szeptember 4-én 22 órától szeptember 5-én reggel 6 óráig, ezért érdemes lesz másik útvonalat választani.

A munkálatokkal kapcsolatos esetleges észrevételeket, a kivitelező által működtetett [email protected], valamint a kiskunhalasi városháza [email protected] email címre kérik elküldeni.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában