Összefoglaló

2024.08.24. 21:00

A nap legfontosabb hírei egy helyen – 2024. augusztus 24.

Cikkünkben összegyűjtöttük a nap legfontosabb híreit.

Baon.hu

Intenzív osztályon hazánkban csak néhány pszichológus dolgozik, pedig szinte nélkülözhetetlen a lelki támogatás egy testi traumát átélt, kritikus állapotban lévő ember számára. Közülük a régióban az első volt Csernák Krisztina, a Bács-Kiskun Vármegyei Oktatókórház egészségszakpszichológusa, akinek munkatársaival együtt úttörő szerepe volt abban, hogy lassan-lassan meghonosodik itthon is a pszichés támogatás az intenzív ellátásban. A pszichológus három éve segíti az intenzív osztály betegeit, hozzájárulva ahhoz, hogy megváltozott helyzetükben is képesek legyenek mozgósítani belső erőforrásaikat gyógyulásuk érdekében.

Fotó: Bús Csaba

Lesodródott az útról és az út menti szántóföldön állt meg egy személykocsi a 4622-es út 8-as kilométerénél szombat délelőtt. 

Az amatőr sport erősítését célzó programhoz csatlakozik Kecskemét is, mely részt vesz a Sportoló Nemzet Programban, mely országos hálózatúvá kíván bővülni. Az eddig fejleményekről, illetve a program céljairól Ivkovicné Béres Tímea, a Kecskeméti Junior Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője adott helyzetjelentést, aki a közösségi élményt és a egészséges életmódot emelte ki elsősorban.

Augusztus 29-én a Kiskőrösi Szlovák Tájházban új kiállítás nyílik meg.

A hagyományoknak megfelelően szeptember 7-én és 8-án, immár huszonhatodik alkalommal gazdag műsorfolyammal várják a település lakosságát és az érdeklődőket Dunapatajra. A Pataji Ősz 2024 rendezvényre főzőversennyel, koncerttel és operettműsorral is készülnek a szervezők.

Lesodródott az úttestről és a bokros részbe csapódott egy autó az M5-ösön.

Szántóföldre hajtott egy autó Szentkirály közelében.

Hagyományosan minden évben augusztustól szeptemberig tart a Lajosmizsei Napok. A város életének szerves részét képező Lajosmizsei Napokat idén 31. alkalommal rendezték meg, melynek egyik főnapja szombaton volt, amikor az események valódi bősége várta a kilátogatókat főzőversennyel, koncertekkel és kilométer hosszan elnyúló oldtimer- és traktorfelvonulással.

Az OTP Bank Liga 5. fordulójában a Diósgyőri VTK vendége volt a Kecskeméti TE. A kiegyenlített mérkőzésen egyetlen gólt döntött, azt a DVTK szerezte meg a hajrában.

Mintegy hetven traktor látványos felvonulásával kezdődött szombaton reggel a pálmonostorai falunap. A község egyik legnépszerűbb eseményét idén első alkalommal a traktorosok ügyességi versenye is színesítette.

Nosztalgiával emlékeznek olvasóink a régi szép időkre.

Unod a hagyományos szörpöket? – Daisy új receptet hozott.

Jótékonysági akciót szerveztek a bácsalmási rászorulók támogatására.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a baon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában